Ekran Kartına RAM Verilir mi?

Şimdi ben pek fazla bilgisayarlardan anlamam. Ama BIOS diye bir şey varmış oradan ekran kartının vramini arttırabiliyormuşuz. izledim ama ben o ayarı bulamadım. Bilgisayarlara göre ram verme yeri değişiyomuş. Bende onu bulmaya çalışıyorum.

Merhaba VRAM çok farklı bir konudur. VRAM arttırma mümkün değildir ancak ekran kartınızın integrated gpu da olduğu gibi shared RAM yaparak ekran kartınıza ram ilavesi yapabilirsiniz. Ancak bu VRAM den farklı olacağından yavaş çalışacaktır en nihayetinde çok az da olsa performans artışı sağlarsınız. Bu benim görüşümdü Bu ise beni destekleyen yabancı bir forumdan görüş
"Yes you can, but it using the system ram as video ram. regular ram is much slower so it will degrade performance vs having real vram. "
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu da nasıl yapılacağı.

Hard Diske RAM verip 10Gb/s okuma yazma alanları gördüm ama hiç ekran kartına RAM vermeyi görmedim.

Ekran kartın var ise olmaz ama yoksa oluyor oda çok bir işe yaramıyor gerçi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı