Ekran kartına sıvı döküldükten sonra ileride sorun oluşur mu?

Sentinus0

Centipat
Katılım
2 Ocak 2023
Mesajlar
33
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Baslıkta belirttiğim üzere ekran kartıma çay döküldü. Tabii ki bu çok değil zaten kasanın üst kısmında toz engelleyici bir kısım var oradan döküldü. Hemen kapadım ve hemen camını açtım ve kuruladım cok temasının olduğunu sanmıyorum. Aradan 2 gün geçti her şey tıkır tıkır çalışıyor, ileride bir sorun çıkar mı?
 
Yasal süre 14 gün. Bekleyin, bir şey olmazsa daha da olmaz. (Şaka) Normal çalışıyorsa sorun olmaz(en azından çaydan).
 
Temizleyebildiğiniz kadar temizleyin daha sonradan oksitlenmesin. Garanti bittiyse arka kapağı çıkartıp izopropil alkolle iç temizlik yapılabilir.
 
Sıvı temasları ilerleyen süreçlerde oksitlenmeye sebep olup problem çıkarabiliyor. Dökülen sıvı kartın pcb sine temas etmediyse problem yok. Pcb ye temas etmiş hele ki komponentlere gelmişse ilerleyen süreçte sıkıntı çıkarabilir. Bu zamana kadar ben bir kaç kez benzer durumları yaşadım bende bir problem oluşmadı.
 
Kısa vadede bir sorun olmayabilir ama uzun vadede oksitlenme yapabilir sorun baş gösterebilir. Bir kaç gün kullanmasaydınız keşke.
 
Hiçbir şey olmaz Youtubeda elemanlar bırak iç parçaları koruyan dağ gibi ekran kartını işlemciyi yıkıyorlar bir şey olmuyor
 
Hiçbir şey olmaz Youtubeda elemanlar bırak iç parçaları koruyan dağ gibi ekran kartını işlemciyi yıkıyorlar bir şey olmuyor
İzopropil alkolle yıkıyor olabilirler. Normal su ise uzun vadede zarar vermeyeceği kesin değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı