Ekran kartında AMD vs NVIDIA

Heilsh

Hectopat
Daha fazla  
Yıllardır süren ekran kartı savaşını bana göre hep NVIDIA tarafi önde götürdü. Artık sanki biraz işler değişiyor gibime geldi.
Gerek FSR 2.0 olsun gerek performans olsun gerek fiyat performans olsun AMD yakaladı gibime geliyor. Neden bilmiyorum NVIDIA bana her zaman daha iyi daha güvenilir daha uzun ömürlü geliyor. Sizin de görüşlerinizi merak ettim sizce şu an sistem toplayacaklar için NVIDIA mı AMD mi? Sebepleriyle açıklarsanız sevinirim.

Not: Bana göre performans isteyenler AMD, görüntü isteyenler NVIDIA.

AMD, NVIDIAnın yazılım konusunda gerisinde buna bi açıklık getirelim. Fakat fiyatına göre verdiği performans bakımından ben şahsen oyun ağırlıklı bir sistem alacak olsam NVIDIA tercih etmezdim. AMD fiyatları gerçekten çok iyi çünkü NVIDIAya nazaran. Ayrıyeten kendilerini de sürekli geliştirmeye devam ediyorlar. NVIDIA fiyat politikasında yeni çıkaracağı ekran kartlarında bi değişikliğe gitmez ise ve AMD aynı devam ederse AMD go brrr diyorum.

Ben F/P olarak AMD'den yanayım.

Kendim hep NVIDIA taraftarı oldum. Çünkü bilgisyar topladığım dönem AMD sürücü konusunda aşırı berbattı. Her gün dolu konu açılıyordu forumlarda. 6000 serisinde bu olay çok azaldı. Fakat benim kafamda 5000 serisiyle kaldı AMD. Hâla da yeni kart alacak olsam NVIDIA alırdım. Fiyatı fazla olsa bile.

Konu başkasına önermek olduğu zaman 6000 serisinde yazılımsal sorunlar çok azaldığından dolayı en fiyat performans olan kartı öneririm. O zaman hangi taraf olduğunu çok umursamam.

Ama RTX ve DLSS bence hala çok önde götürüyor gibi.

Aynı ben Herkese RX 6600 önerdikten sonra 2060 aldım.

FSR hiç bir zaman DLSS kadar olamaz bunu ilk başta belirtelim, her ne kadar teknoloji anlamında AMD NVIDIA'nın gerisinde kalıyor olsa bile fiyat/performans anlamında oldukça başarılı bir iş çıkartıyorlar. düşük güç tüketimi olsun, saf güç olsun NVIDIA'ya göre daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…