Ekran kartında AMD vs NVIDIA

Ne kadar doğru olur bilmiyorum ama, ben NVIDIA'yı Apple, AMD'yi Samsung veya Xiaomi'ye benzetiyorum. Bir tarafta diğer rakiplerine göre daha üst düzey yazılım, diğer tarafta F/P ürün.

Aynı ben 😁 Herkese RX 6600 önerdikten sonra 2060 aldım.
Ben 5700XT yerine 2060 Super almıştım. Pişman değilim. Gayet stabil çalışan bir kart. O zamanlar daha yeni konsoldan PC döndüğümden dolayı pek bir şey bilmiyordum. AMD kart alıp hata alsaydım PC kısmında kalmayıp yine konsol dönerdim belki.

Daha bugün WattMan ve crash hatası aldım. F/P AMD, sürücü desteği NVIDIA.

Açıkçası NVIDIA'ya pek ısınamadım. 8-9 aydır NVIDIA kart kullanıyorum 1 kere bile açıp görüntü ayarı yapmadım yapamadım ne yaptıysam NVIDIA denetim masasını kullanamıyorum görüntü ayarı değiştiriyorum sürücü kapanıyor DDU ile silip yüklemeden düzelmiyor tekrar kurunca aynı sorun tekrarlıyor, sadece GeForce Experience kullanabiliyorum oyunda kayıt alma amaçlı. 4 tane AMD kart kullandım hiçbirinde bu şekilde bir sorun yaşamadım ve driverı kolay kullanılıyor.

Ben 5700XT yerine 2060 Super almıştım. Pişman değilim. Gayet stabil çalışan bir kart. O zamanlar daha yeni konsoldan PC döndüğümden dolayı pek bir şey bilmiyordum. AMD kart alıp hata alsaydım PC kısmında kalmayıp yine konsol dönerdim belki.
Ben de her zaman Nvidiadan yanayım. Kalite için Nvidia gibi bir şey bana göre.

1661543138819.png

Şaka bir yana F/P olarak sadece amacı oyun oynamak olan insanları AMD kart alması taraftarıyım render gibi işleri de varsa tabii ki NVIDIA'ya yönelmek daha mantıklı.

NVIDIA tarafında RTX, DLSS gibi teknolojiler varken AMD kullanmayı istemezdim. Hem WattMan hatasını unutmamalı. Ayrıca marka yerine modelleri karşılaştırsanız daha mantıklı olurdu. Yer yer üstünlük sağlanıyor çünkü.

Konsoldan PC'ye geçtiğimde RTX 2070 kullanırken 5700XT'ye geçmek gibi bir hatayı maalesef zamanında yapmıştım. O kadar bıktırmıştı ki PC'yi komple satacaktım.

Konsoldan PC'ye geçtiğimde RTX 2070 kullanırken 5700XT'ye geçmek gibi bir hatayı maalesef zamanında yapmıştım. O kadar bıktırmıştı ki PC'yi komple satacaktım.
Benim de şansa RTX olmuştu aslında. Bütçem AMD tarafına yeterken ucuza hazır sistem bulup almıştım. Yoksa AMD alacaktım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı