Çözüldü Ekran kartında Bit nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

wakame

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 4 GB, GDDR6, 128 Bit ekran kartım var. 128 Bit ne bilmiyorum, açıklar mısınız? Yani iyi mi kötü mü bilemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam doğrudur. Benim gözlemlediğim, mesela 1650 Super, 1060 kartı geçebiliyor. Aynı nesil olan 192 Bit 1660 Super'in gerisinde kalıyor. Sizin dediğiniz gibi işlemci ve VRAM değeri önemli oluyor. GDDR5, GDDR6 gibi. Doğru mu düşünüyorum hocam.

Hocam GDDR'da normal DDR gibi bir şey. VRAM'lerin sınırlarını belirler. Yani GDDR5 bir beleğin Max vemin frekans hızları bellidir. Yani önemli olan frekans hızı nasıl DDR3 belleklerde 3000MHz'ler göremiyorsak GDDR5 belleklerde de bir sınır vardır. Yani GDDR'a bakacağınıza bellek frekans hızına bakın. Ki o bile o kadar etki etmez. Veriyolu genişliği ve VRAM frekans hızı düz PC RAM'lerinin frekans hızı kadar etki eder. Eğer işlemci iyi değilse RAM hızlarına bakmak saçma olacağı gibi. Ekran kartlarında da grafik işlemcisine bakmak VRAM hızı ve veriyolundan daha önemlidir.
Evet :)

Markası ne ve ayrıca memnun musunuz ? Çünkü 2 3 saat sonra toplayacağım bilgisayarı.
Msi Gaming X 1650S benimki ama ben alırken 1600 TL idi bütçem ona yetiyordu şu an çok pahalanmış, çok memnunum hava 41 derece iken kasa kapalı alandaydı o zaman maksimum 70 derece gördüm hiçbir sıkıntısı yok😁

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı