Ekran kartında problem olduğu nasıl anlaşılır?

mustafa aras ö

Centipat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance 32GB (2x16GB) 6000MHz CL36 AMD EXPO DDR5 Ram
SSD veya HDD modeli
adata legend 850 lite
Ekran kartı
galax rtx 4070 ti super
Anakart
asus tuf gaming b650m-e wifi
İşlemci
AMD Ryzen 7 7800X3D Tray
Merhaba. Yaklaşık 2 2 buçuk ay önce bir hazır sistem aldım. Neredeyse aldığımdan beri çoğu oyun, programın açılması yaklaşık 40-50 saniye sürüyor. Bugün de dahil olmak üzere 2 kez Windows 11 temiz kurulum yaptım. Bunların hiçbiri sorunumu çözmedi. Hiçbir oyunda FPS düşmesi, kasma, donma sorunu vs yok. Kardeşimin sisteminde de aynı işlemci, aynı ekran kartı var. Onun kartını kendimde denediğimde sorunsuz çalıştı. Benim kartım da onun sisteminde sorunsuz çalıştı. Kendi kartımı alıp tekrardan kendi sistemime taktığımda ise yine aynı yavaş açılma sorunlarını gözlemledim. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Sürücülerim güncel, Windows sürümü güncel. Fakat bugün yaptığım format-temiz kurulumdan sonra oyunlar tam ekranda iken Alt Tab atınca 1-2 saniye donup sonra açılmaya başladı. Formattan önce bu sorun yoktu.

Anakart ve ekran kartı biosunu güncelleyin. Ayrıca kardeşinizde de aynı kart varsa ve kartları değiştirince sorun çözülüyorsa takaslayın zaten aynı kartmış?

Anakart ve ekran kartı BIOS'unu güncelleyin. Ayrıca kardeşinizde de aynı kart varsa ve kartları değiştirince sorun çözülüyorsa takaslayın zaten aynı kartmış?

Öyle yapmak istemiyor işte. 😄 BIOS güncellemesini yapayım fakat BIOS güncelken de bu sorunlar vardı onu belirtmek isterim.

Yavaş açılmaların ekran kartıyla hiçbir alakası yok. Diskle alakalı durumdur bu.

Yani ben de öyle düşünüyordum fakat olanlar böyle.

Anakart ve ekran kartı BIOS'unu güncelleyin. Ayrıca kardeşinizde de aynı kart varsa ve kartları değiştirince sorun çözülüyorsa takaslayın zaten aynı kartmış?

BIOS güncellemesini yaptım fakat hala çözülmedi sorun.

RAM'leri tak çıkar yapmayı denemeli miyim? Denemeye değer mi?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı