Ekran kartından kaynaklı mavi ekran hatası

Player_7659

Hectopat
Merhaba, son iki hafta içerisinde oyun oynarken 3 defa mavi ekran hatası ile karşılaştım. Windbg Preview üzerinden yerel diskimde bulunan 5 adet minidump dosyalarımı analiz ettim. 2 adet dosyada hata kodunun vıdeo_memory_management_ınternal olduğunu gördüm ve hata dxgmms2.sys isimli bir dosya tarafından kaynaklanıyordu. Fakat mavi ekran hatasını aldığımda ekranda gördüğüm hata kodu system_thread_expection_not_handled koduydu ve diğer 3 minidump dosyasında da da bu hatanın nvlddmkm.sys isimli bir dosyadan kaynaklandığını öğrendim. Ekran kartı sürücülerimi GeForce Experience üzerinden kontrol ettim ve hepsi günceldi. Bu hata yazılımsal mıdır yoksa donanımsal mı? Bu hatayı nasıl çözebilirim?

Minidump dosyaları:

Kullandığım Ekran kartı: RTX 2060.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI RGB veya MSI Afterburner ile ilgili yazılım varsa kaldırın.

Klavye ve fare dışındaki USB aygıtlarını çıkarın. Klavye ve fareyi başka porta takın.

Klavyenin, farenin, kulaklığın yazılımı varsa silin.

Rog Strix Flare yazılımını kaldırın.

Easy Anti Cheat'i kaldırın.

OC yaptıysanız sıfırlayın. XMP açıksa kapatın.

BIOS güncelleyin.

Ses sürücünüzü güncelleyin.

DDU ile sürücülerinizi kaldırıp tekrar kurun.

Rehberi uygulayın.

Sisteminin tamamını yaz.

Msi afterburner ı kaldırdım fakat ondan kaynaklandığını düşünmüyorum çünkü uzun süredir msi yazılımları kuruluydu fakat ben bu sorunu son 2 haftadır yaşıyorum.

Mouse yazılımı olarak Rog Armoury kullanıyordum, birkaç hafta önce yeni bir güncelleme gelmişti fakat kurmamıştım, şimdi kurdum. Sorunun kaynağı bu olabilir miydi?

Olabilir. Dediklerimi yaptıktan sonra tekrar mavi ekran alırsanız minidump dosyanızı paylaşın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…