Ekran kartından PSU kablosu nasıl çıkartılır?

Makaleler
11
IMG_4874.jpeg

Üstteki PIN'i bastırıyorum ancak hiç gevşemiyor. Daha fazla zorlarsam pin kırılacak gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım? Orada kalmış resmen.

Eki Görüntüle 2517185

Üstteki PIN'i bastırıyorum ancak hiç gevşemiyor. Daha fazla zorlarsam pin kırılacak gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım? Orada kalmış resmen.
Öncelikle pense ile plastik kelepçeyi kes. Sonra kablodaki tırnaklara bastırırken kabloları hafif şekilde sağ-sol yaparak kendine doğru çek.

Önce sağdakini sonra soldakini çıkar ikisi birlikte zor olur. Sıcaktan biraz yapışmış ola bilirler oynat birazda yerinde hafiften.

@yusuf7878
Hocam plastik kelepçe çok dar nasıl kesebilirim? Tek yapabildiğim o ucuna penseyle bastırmak.

Önce sağdakini sonra soldakini çıkar ikisi birlikte zor olur. Sıcaktan biraz yapışmış ola bilirler oynat birazda yerinde hafiften.

Birbirlerine bağlılar hocam hatam takmadan önce şu plastik kepçeyi çıkarmamaktı şimdi onu çıkarmaya çalışıyorum.

Yerinden bile oynamıyorlar hocam o plastik kepçeyi bir keseyim o halde.
Hocam yerinden oynamamalarının sebebi o tırnak. O tırnağa bastırın, tırnak hafif aşağı eğilince kabloyu hafifçe sağ sol yaparak kendinize doğru çekin. Bir anda çekmeye çalışmayın git gide gücünüzü arttırarak kendineze doğru çekin. Tıpkı anakart ram slotuna ram takar gibi.

Eki Görüntüle 2517196

Kabloya çok dokunmak istemiyorsan şu kafa kısmını kes.

O kısmı kestim, bir anda ortadan ikiye ayrıldı kelepçe ve çıktı.

Sonra tekrar baktım ki kablo nedense birbirinin içinden geçip ötekine bağlanıyor ve birbirlerine bağlı olduklarından gram hareket etmiyorlar… 30 derece yaz sıcağında hiç uğraşamam hocam yani temizlemek için çıkaracaktım da boş verdim.

PSU modeli Cougar STC 650 bu arada. Kablo yapısı çok garip geldi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı