Ekran kartından VRAM alıp RAM'e atama

ScreAMx19

Hectopat
Ben Intel HD 5500 ve AMD Radeon R5 M430 ekran kartına sahibim. İkisinde de 1 GB VRAM var. Ekran kartı özelliklerine baktığımda 2 GB VRAM var diyor. Ben bu 2 GB VRAM'in 1 GB'ını RAM'e vermek istiyorum. Böyle bir şey mümkün mü? Mümkünse nasıl yaparım?

İşlemin nasıl denenebileceğini iki kere yazdım, üçüncüsüne ihtiyaç olduğunu sanmıyorum.

Sanal bellek RAM değildir, RAM görevini görmez ve asla sistem tarafından RAM olarak tanınıp kullanılmaz. Sanal bellek RAM'in ihtiyaç harici kısımlarının depolanması ve ihtiyaç durumunda tekrar RAM'e yüklenmesi için var olan bir özelliktir. Memory overflow yaşanmaması için aktif olmayan uygulamaların verileri bellekten diske aktarılır. İhtiyaç halinde tekrar çekilir. Dolayısıyla VRAM'i diske çevirip onu sanal bellek olarak tanımlamak bilgisayardaki RAM miktarını arttırmaz. Performansa etki etmez. Oyunlarda drop sorunu varsa belki bir ihtimal çözebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğim şeyi anlamamak için ısrar edildiğini görüyorum. Sanal belleğin "fiziksel" RAM olmadığı izahı yapılıyor sanki tersi söylenmiş gibi. Aynı şeyleri yazan kişiler konunun ilk mesajında sorulan soruyu da ekran kartının VRAM'ini söksek anakarta taksak direkt RAM olarak kullanabilir miyiz şeklinde mi anlamışlardı? Cevapları hayırsa sanal belleğin fiziksel RAM olmadığının, performansı etkileyip etkilemeyeceğinin veya drop sorununu çözüp çözmeyeceğinin anlatılması abesle iştigal. Bu anlamda konunun dağıtıldığını düşünüyorum. İlk mesajda sorulan sorunun cevabını merak eden bahsettiğim yöntemle şansını deneyebilir ve olumlu olumsuz sonucu bildirebilir.

Enderman'ın videosuna bakın.
Atın bakayım. Ben de size kendim video çekip atayım isterseniz.
unknown.png

Hatta buyurun bu da benim RAM'in okuma ve yazma değerleri.
@XPLSG neden güldüğünüzü açıklayacaksınız sanırım?

Artı -1 Eksi

Technopat Haberler

Geri
Yukarı