Ekran kartını algılamama sorunu

Enespolat

Hectopat
Merhabalar elimde Sony modeli SVE1713S1EW bir laptop var. Uzun süredir sorunsuz kullandığım bilgisayarım son zamanlarda sorun çıkartmaya başladı. Özelikle ekran kartını bir türlü görmüyor bir sürü Driver programı denedim, kendi sitesinden indirdim ve bazılarını hiç kabul ettmedi bazılarını ise yüklemeye bırakınca siyah ekran verdi. Kurtarma seçeneklerinden geriye almadığım sürece ekran siyah bir şekilde kalmaya devam etti. Bilgisayara resmen 30'dan fazla format attım ama ne zaman güncelemeye calışsam herseferinde bittmesine çok az kala siyah ekran geliyor.
Bilgisayar çalışmaya devam ediyor ama asla görüntü gelmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tür hatalar anakarttan kaynaklıdır. Tanıtsanız bile daha sonradan ekran kapanıp kapanıp geri gelecek ve "Ekran Kartı Çalışmayı DUrdurdu ve bu durumdan kurtuldu" diye bi hata verecek. Servisine görütün derim.

Galiba şu an kanser ve ölüme yaklaşıyor Bir de donanım kimliğini paylaşır mısınız?

1= PCI\VEN_1002&DEV_6841&SUBSYS_90AC104D&REV_00

2=PCI\VEN_1002&DEV_6841&SUBSYS_90AC104D

3=PCI\VEN_1002&DEV_6841&CC_030000

4=PCI\VEN_1002&DEV_6841&CC_0300

Dosya Ekleri

• donanım kimliğini.png
    9,1 KB · Görüntüleme: 45
Öncelikle klavyededen Win+R tuşlarına basıp çıkan pencereye services.msc yazın. windows update yi bulup servisi durdurun. Laptop markanızın sitesinden size ait olan modeli bulup ekran akrtınızın eski driverini indirin.ekran kartı driverlarınızın bütün driverlarını kaldırın.intel dahil. sonra eski driverları kurun. bakalım düzgün çalışcak mı.

Evet beni şaşırtmadı yine siyah ekran verdi yeniden :/

ilk msjda yazdığım gibi sorun ekran kartı değil anakart. servise götürmenizi tavsiye ederim. Gün içerisinde kontrol edip sorunu söylüyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…