Ekran kartını çıkarıp taktıktan sonra ekran kapandı

802348

Centipat
Selamlar, ekran kartını çıkarıp takmıştım sonra monitörün ekranı gitti. Ben de çözmek için araştırdım ve BIOS pilini çıkartıp 2 dakika kadar bekledim. PC'yi çalıştırdıktan sonra ekran hala yoktu. Monitörün arkasını kontrol ettikten sonra VGA kablosundaki iki vidanın çıktığını gördüm ve geri taktığımda ekran sinyali tamamen gitmişti ve cızırtı geliyordu, ne yapmam gerek?

En başta güç kaynağının kablosunu çıkart. Elektriği kes,ramleri çıkart ve hafif bir şekilde uclarını üfle temizle. Daha sonra hiçbir şeyi takmadan (ram ve güç kaynağı kablosunu)
Kasanın güç tuşuna 15-20 saniye ardı ardına bas ve statik elektriği kasadan atsın. Daha sonra ramleri tak ve güç kaynağı kablosunu tak. Ekran kartını tam oturttuğundan ve kablolarından emin ol.

En başta güç kaynağının kablosunu çıkart. Elektriği kes,ramleri çıkart ve hafif bir şekilde uclarını üfle temizle. Daha sonra hiçbir şeyi takmadan (ram ve güç kaynağı kablosunu)
Kasanın güç tuşuna 15-20 saniye ardı ardına bas ve statik elektriği kasadan atsın. Daha sonra ramleri tak ve güç kaynağı kablosunu tak. Ekran kartını tam oturttuğundan ve kablolarından emin ol.
hocam maalesef işe yaramadı, kasadaki usbler düzgün çalışıyor, kablolar bağlı herşey dediğiniz gibi, ama vga sinyal yok hatası almaya devam ediyorum.

https://www.hepsiburada.com/dark-dk...-goruntu-adaptoru-siyah-1080p-p-HBV000008HQ09 bu tarz bir şey alman gerekibilir hocam. Bence bunu satın alıp denemelisin. VGA direkt algılamıyor olabilir
hocam ekran kartıyla alakalı büyük ihtimal bu zamana kadar apu sistem kullanıyordum vga sorunsuz çalışıyordu işlemciyi yükseltip düşük bir ekran kartı taktım algılamayı durdurdu yarın ekran kartını yükseltmeye gidiyorum sonucu yazarım.

Ekran kartı takıldığından beri yansı hiç çalışmadı mı? Eğer öyleyse APU'dan alışkanlık gereği görüntü kablosu ekran kartının görüntü çıkışı yerine anakartın çıkışına bağlanmış olabilir mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı