Ekran kartını işlemcinin dahili grafiğini açmadan kullanılmıyor

kyorakushinsui

Picopat
Daha fazla  
Ben GT630M ve i5-3210 içeren bir laptop kullanıyorum ama işlemcimin dahili grafiğini kapattığımda ekran cozunurlugum dusuyor ve bir daha duzeltemiyorum. Bunun yanında performansım çok düşüyor örneğin Valorant girdiğimde 15FPS anca alıyorum ama dahili grafiği açtığımda çözünürlüğüm düzeliyor ve performansım çok daha artıyor. Ekran kartıma bakım vs. mi yapmam gerekiyor yoksa başka bir şey mi?

Ben GT630M ve i5-3210 içeren bir laptop kullanıyorum ama işlemcimin dahili grafiğini kapattığımda ekran cozunurlugum dusuyor ve bir daha duzeltemiyorum. Bunun yanında performansım çok düşüyor örneğin Valorant girdiğimde 15FPS anca alıyorum ama dahili grafiği açtığımda çözünürlüğüm düzeliyor ve performansım çok daha artıyor. Ekran kartıma bakım vs. mi yapmam gerekiyor yoksa başka bir şey mi?
Harici ekran kartının driver'ı yüklü değil.

Dahiliyi kapatma, sistem onunla daha stabil ve hızlı çalışıyor. GT 630M devredeyken sürücü tam çalışmıyor, o yüzden çözünürlük ve FPS düşüyor.

Bana yüklemem gereken driverin linkini bulup atabilir misin? Ben bulamadım çünkü.
Windows Update kısmından dener misiniz? Ekran kartı eski olduğundan risk almak istemedim. Bir de aygıt yöneticisinde görüntü bağdaştırıcılarının fotoğrafını atar mısınız?

Ekrana görüntüyü dahili ekran kartın veriyor, normal böyle olması.
Peki oyun içinde de mi dahili grafik daha çok yük taşıyor?

Windows Update kısmından dener misiniz? Ekran kartı eski olduğundan risk almak istemedim. Bir de aygıt yöneticisinde görüntü bağdaştırıcılarının fotoğrafını atar mısınız?
Windows Updatede güncelleştirmeleri denetlemem mi gerekiyor?

Dosya Ekleri

• resim_2025-07-08_170914291.png
    resim_2025-07-08_170914291.png
    22,2 KB · Görüntüleme: 12

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı