Ekran kartını takmamıza rağmen no signal hatası almak

Daha fazla  
Merhaba,

Vatan Bilgisayar'dan hazır sistem toplattım. Parçalar montajlı şekilde geldi ama ekran kartı kutuda ayrıydı, ben kendim taktım. Fanları dönüyor, tam oturdu, güç kablolarını bağladım ama ne HDMI ne de DisplayPort kablosuyla görüntü alamıyorum. Monitörde “no signal” yazıyor ve sonra ekran kapanıyor.

Şu ana kadar denediğim şeyler:

• Ekran kartını düzgün taktım, fanları çalışıyor.
  • PCI-e güç kablosu doğru kablo (üzerinde “pcı-e” yazıyor).
  • HDMI ve DisplayPort kablolarını ekran kartına taktım (anakarta değil).
  • RAM'leri tekli olarak denedim, yer değiştirdim.
  • CMOS reset yapamadım ama pili çıkaramadım, daha yapmadım.
  • Monitörün giriş kaynağını (source/input) manuel HDMI/DP olarak ayarladım.
  • Monitör başka cihazda çalışıyor, kablo da sağlam.
  • Ekran kartında gözle görülür bir oynama veya sorun yok.
  • Kasa yeni ve tüm kablolar sağlam takılmış görünüyor.
  • BIOS ekranı.
Bile gelmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşletim sistemi yok BIOS flashback le falan yapman gerekiyor ya kendin yap ya da bilgisayarcıya götür 200 TL falan hallediyorlar.

Sistem nedir? Anakartın işlemciye göre eski olabilir BIOS güncelleme sorunu gibi duruyor.

İşletim sistemi yok BIOS flashback le falan yapman gerekiyor ya kendin yap ya da bilgisayarcıya götür 200 TL falan hallediyorlar.

Arkadaşın dediği gibi BIOS'tan flash ile Windows kurman lazım bende kasamı aldığımda aynı sorunu yaşadım. Kendine güveniyorsan YouTube'da birçok video var bu konuda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bunun gibi bir sürü video var ama recebin yani bu videonun sahibinin videoları daha iyidir.

Adam BIOS gelmiyor diyor siz Windows yükle diyorsunuz. Kabloda veya ekran kartına giden güç bağlantısında sorun var diye tahmin ediyorum. Ekran kartından monitöre herhangi bir sinyal gitmiyor çünkü.

Hocam vatanın bilgisayarları böyle bende de no signal hatası vardı vatana geri götürdüm işletim sistemi yok bunun dedi beni bir bilgisayarcıya yönlendirdi 100 TL'ye halletti işimi.

Hallettiniz mi? Tipa tip ayni sorun bende var anakrt Asus prime B550 ve ryzen 5 5600 hic ekran gelmedigi icin bios yapamiyirum sizce servise gotursem yaparmi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı