Ekran kartını yan konumda kullanmak için PCI 5.0 yerine PCI-3.0 takılırsa sorun olur mu?

sRosHaN

Femtopat
Daha fazla  
Ryzen 7 7800x3D.
RTX 5070 Ti.
G.Skill 64 GB.
Herkese merhaba, konu başlığında yazdığı gibi 5070 Ti kullanıyorum, ekran kartımı yan konumda kullanmak istiyorum ve uzatma kablosu aldım, Thermaltake PCI-3.0 elimdeki, ben bunu kullansam sıkıntı çıkartır mı, eksileri; artıları nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim, ona göre takacağım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şöyle bir test videosu gördüm çok detaylı izlemedim hızlıca göz gezdirdim ama ciddi anlamda bir fark yok gibi. PCI-3 ile de kulanabilirsin sanırım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şöyle bir test videosu gördüm çok detaylı izlemedim hızlıca göz gezdirdim ama ciddi anlamda bir fark yok gibi. PCI-3 ile de kulanabilirsin sanırım.

Hocam dün gece bi takayım dedim bios ekranı geldi dahası yok ekran gidip gidip geliyordu sanki sinyal kesilirmiş gibi ekran çıktı bende eski haline geri getirdim PC yi sıkıntı olurmu yada pci 3.0 ı kullanmanın bir yolu varmı

Bu elimdeki pci-e 3.0 x16 anakarttan uyarlanması nasıl yapılır acaba

Dosya Ekleri

• IMG_0143.jpeg
    IMG_0143.jpeg
    101,9 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_0142.jpeg
    IMG_0142.jpeg
    92,1 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
Maalesef bu konularda pek teknik bilgim yok. Ben de kendime sistem toplamaya çalıştığım için sürekli bir araştırma içerisindeyim, o yüzden daha yeni öğrendim PCI sürümünü veri yollarını falan ve henüz tam öğrenebilmiş de değilim. Forumda konuya hakim arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı