Blender kullanmak yerine 'Tinkercad' kullanmak mantıklı mı?

SoruyomArada88

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba Blender'a bir türlü alışamadım zor geliyor yani, Unity'de oyunlarım için 3D model lazım onları Tinkercad ile modelleyebilir miyim? Uygulama güzel midir bana fena değil gibi geldi.

Hocam naptın😀 Tinkercad modelleme özelliği için konuşuyorum Blender'ın milyarda biri olamaz. Çünkü modelleme araçları sadece substract ve uniondan ibaret intersection bile yok. Kesişimi yani intersectionı kendin de oluşturabilirsin ters substractla yani uğraşırsın. Şimdi revolve (lathe yani) komutu eklediler bir de spline.

Yani spline, substract ve revolve ile tabi ki formlar şekiller oluşturabilirsin de çok gelişmiş curvy ve hard surface modellerde patlarsın gerek yok yani çok uğraşırsın.

Blender ve bu gibi 3d programlarda, 3d modelleme araçları çok ama çok gelişmiş durumda. Yani Tinkercad'de 3d modelcinin, topolojinin kralı gelsin, Blender ve diğer gelişmiş 3d programlardaki yapılanların yanına yaklaşamaz ki meshi,topolojiyi oluşturabilecek araçlar yok zaten, solid model mantığında.

Ha Tinkercad zevklidir, daha kolay pratik modeller oluşturmak için işe yarar. Güzel yanı da bir çok fortmatta export özelliğine sahip. Bir çok kişi stl için kullanır, 3d printde dediğim gibi kolay pratik modelleri basmak için.

Yani detaylı bir modelleme yapacak olursan yarıda kalırsın. Zamanında bazı sci-fi modeller yapmıştım bir de tank. Hatta vray'de almıştım render🤣

Son düzenleme:
Hocam ne yaptın😀 Tinkercad modelleme özelliği için konuşuyorum Blender'ın milyarda biri olamaz. Çünkü modelleme araçları sadece substract ve uniondan ibaret intersection bile yok. Kesişimi yani intersectionı kendin de oluşturabilirsin ters substractla yani uğraşırsın. Şimdi revolve (lathe yani) komutu eklediler bir de spline.

Yani spline, substract ve revolve ile tabii ki formlar şekiller oluşturabilirsin de çok gelişmiş curvy ve hard Surface modellerde patlarsın gerek yok yani çok uğraşırsın.

Blender ve bu gibi 3D programlarda, 3D modelleme araçları çok ama çok gelişmiş durumda. Yani Tinkercad'de 3D modelcinin, topolojinin kralı gelsin, Blender ve diğer gelişmiş 3D programlardaki yapılanların yanına yaklaşamaz ki topolojiyi oluşturabilecek araçlar yok zaten Solid model mantığında.

Ha Tinkercad zevklidir, daha kolay pratik modeller oluşturmak için işe yarar. Güzel yanı da birçok fortmatta export özelliğine sahip. Birçok kişi stl için kullanır, 3D printde dediğim gibi kolay pratik modelleri basmak için.

Yani detaylı bir modelleme yapacak olursan yarıda kalırsın. Zamanında bazı sci-fi modeller yapmıştım bir de tank. Hatta Vray'de almıştım render🤣

:D Tinkercad'ı bir 10 15 dakika deneyimledim evet Blender öğrenilirse daha iyi işler çıkartılır faka Blender bana uçsuz buçaksız bir yolmuş gibi geliyor nasıl öğrencem ben bu uygulamayı bir de ben biraz sabırsızım hızlı ve kolayca öğrenmek istiyorum ayrıca sıkıcı olmayan eğlenceli bir şekilde.

Bildiğiniz veya siz nasıl öğrendiniz hocam elinizde ücretsiz bir kaynak var ise atarsanız çok iyi olur.

Bu arada aklıma gelmişken söyleyeyim Blender'in bazı özelliklerini denedim mesela gıs tool diye bir şey indirdim Google maps haritalarını 3D Map'a dönüştürüyor çok hoşuma gitti.

:D Tinkercad'ı bir 10 15 dakika deneyimledim evet Blender öğrenilirse daha iyi işler çıkartılır faka Blender bana uçsuz buçaksız bir yolmuş gibi geliyor nasıl öğrencem ben bu uygulamayı bir de ben biraz sabırsızım hızlı ve kolayca öğrenmek istiyorum ayrıca sıkıcı olmayan eğlenceli bir şekilde.

Bildiğiniz veya siz nasıl öğrendiniz hocam elinizde ücretsiz bir kaynak var ise atarsanız çok iyi olur.

Bu arada aklıma gelmişken söyleyeyim Blender'in bazı özelliklerini denedim mesela gıs tool diye bir şey indirdim Google maps haritalarını 3D Map'a dönüştürüyor çok hoşuma gitti.

Bak ben bu tankla diğer aleti tinkercad'de yaptım render motoruna alıp sonra fotoşokladım. Yani bazı görseller ve materyaller oluşturabilirsin. tabi renderı 500 pikselde almışım🤣

Technopat Haberler

Geri
Yukarı