Ekran kartının %100 kullanılmaması

İşletim sistemi
Windows 10

Stingy

Decapat
Katılım
23 Ağustos 2020
Mesajlar
36
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta belirttiğim gibi. Bu sorun sadece ETS 2 (multiplayer) ve GTA 5'te oluyor. Truckers MP'de bu sorunun normal olduğunu duydum ama GTA 5 gibi bir oyunda da böyle bir sorunun olması beni şüphelendirdi. Herhangi bir darboğaz, ısınma söz konusu değil. CPU, GPU kullanımı ise gördüğünüz gibi:
 

Dosya Ekleri

  • ets 2 mp fps sorunu.png
    ets 2 mp fps sorunu.png
    3,8 MB · Görüntüleme: 122
Son düzenleyen: Moderatör:
Arka plandaki bir servis sisteminizin performansını etkiliyor olabilir.
Temiz kurlum yapıp, sürücüleri DDU ile kaldırıp, tekrar kurlum yapın. Büyük ihtimalle sorun çözülecektir.
Tekrar kontrol ettiğimde dediğiniz gibi oyunun tek çekirdeği fazla kullandığını fark ettim. Bazen 98'lere kadar geldi.
tek çekirdek kullanımı.png

Bunu çözmenin bir yolu var mıdır? Nvidia kontrol panelinden Threaded Optimization'u ON'a aldım. Kağıt üzerinde çoklu çekirdek kullanımını arttırması gerekiyor ama işe yaramadı gibi. Eğer tek çekirdeğin fazla kullanımı sorunu oyunun genel bi sorunuysa, etkilerini nasıl en aza indirebilirim?

İlginiz için teşekkürler
 
Tekrar kontrol ettiğimde dediğiniz gibi oyunun tek çekirdeği fazla kullandığını fark ettim. Bazen 98'lere kadar geldi.Eki Görüntüle 1024521
Bunu çözmenin bir yolu var mıdır? NVIDIA kontrol panelinden Threaded Optimization'u ON'a aldım. Kağıt üzerinde çoklu çekirdek kullanımını arttırması gerekiyor ama işe yaramadı gibi. Eğer tek çekirdeğin fazla kullanımı sorunu oyunun genel bir sorunuysa, etkilerini nasıl en aza indirebilirim?

İlginiz için teşekkürler

Oyunun yapısı ile alakalı bir durum hocam. Maalesef biz bir şey yapamayız, yapımcıların optimizasyon getirmesi gerek. Multiplayer modunda oyuncuların spam olacağı mesafeyi biraz düşürürseniz daha iyi performans alabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı