Ekran kartının %100 kullanılması normal mi?

İşletim sistemi
Windows 10
Kullanımınıza ve ekran kartınızın kapasitesine göre gerçekleşir bu olay. Gerektiğinde tüm kaynaklar kullanılır ve normaldir. Ben manuel fan ayrı yaparak sıcaklık değerine göre fan hızı ayarlıyorum RX 570 4 GB modelinde. Ses çok sorun olmayacaksa ve sıcaklık için benim gibi hassasiyet gösteriyorsanız fan ayrı yapın. 78 derecede %100 fan çalışsın olarak yapıyorum, iki sıcaklık ayarı bir eğri olduğundan sıcaklığa göre fan artış gösteriyor. Güç kaynağından yana şüpheniz yoksa ve kart istediği gücü alabiliyorsa sorun olmaz. Acaba hangi işi yaparken %100 kullanım görüyorsunuz ve sıcaklığınız ne değerde.

Bazen anlamsızca mesela gta online de %75 lere düşüyor kullanım fakat fps 70 civari oluyor kalabalik sunucularda full ayarlarda bu nedenle hz den dolayı saliselik drop yiyebiliyorum nadir olarak.
Kullanımınıza ve ekran kartınızın kapasitesine göre gerçekleşir bu olay. Gerektiğinde tüm kaynaklar kullanılır ve normaldir. Ben manuel fan ayrı yaparak sıcaklık değerine göre fan hızı ayarlıyorum RX 570 4 GB modelinde. Ses çok sorun olmayacaksa ve sıcaklık için benim gibi hassasiyet gösteriyorsanız fan ayrı yapın. 78 derecede %100 fan çalışsın olarak yapıyorum, iki sıcaklık ayarı bir eğri olduğundan sıcaklığa göre fan artış gösteriyor. Güç kaynağından yana şüpheniz yoksa ve kart istediği gücü alabiliyorsa sorun olmaz. Acaba hangi işi yaparken %100 kullanım görüyorsunuz ve sıcaklığınız ne değerde.
Sıcaklık değerlerimde bir sorun yok fan otomatik ayarlıyor kendini zaten, biraz takıntılıyım bide bu tarz ses konularına o yüzden dokunmadım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı