Ekran kartının %100'ü kullanılamıyor

Daha fazla  
Meslek
R34'ün direksiyonu.
Arkadaşlar bugün bir şey fark ettim. Ekran kartım %20'leri kullanıyor. Bir an %60 oluyor. Değişken bir kullanımı var. Ben bunu nasıl %100 yaparım? Yoksa bu iyi bir şey mi?
R7 240 OC'li.

İşlemci nedir? Hangi oyunlarda böyle?

i5 3340 hocam işlemci. GTA V oynuyordum en son. CS:GO'da olmuştu ama pek umursamamıştım. GTA V'de olunca bir sorayım dedim.

Tam olarak kullanılmasını neden istiyorsunuz ki? İşletim sistemi ve programlar ekran kartını sadece gerektiği kadar kullanır. Eğer ekran kartının gücünü görmek isterseniz fun mark testi yapabilirsiniz.

Hocam. Biraz kasıyor o yüzden %100 kullanmasını istiyorum.

CS:GO için normal denebilir ama GTA V'de olmaması gerek. GTA da FPS değerleri nasıl oluyor?

Hocam. 25-35 arası gidip geliyor. Lakin Afterburner gereken OC kısıtlamasını yükselt diyorum ardından tüm ayarları sonuna kadar getiriyorum değişmiyor. Bir nevi OC çalışmıyor.

Ekran kartı ne kadar yük altına girerse, o %'lik seviye o kadar artar. Örneğin GTA V'de dağlık alanda girdiği yük ile şehir içindeki yük aynı olmaz. FPS sorunu yaşamıyorsanız takılmanıza gerek yok, ancak illa ekran kartımın çalışma yüzdesi artsın diyorsanız, ayarları yükseltebilirsiniz.

Ekran kartı ne kadar yük altına girerse, o %'lik seviye o kadar artar. Örneğin GTA V'de dağlık alanda girdiği yük ile şehir içindeki yük aynı olmaz. FPS sorunu yaşamıyorsanız takılmanıza gerek yok, ancak illa ekran kartımın çalışma yüzdesi artsın diyorsanız, ayarları yükseltebilirsiniz.

Hocam. Darboğaz falan yok diye biliyorum. Ayriyeten kosatka denilen şeyin içindeydim bu yüzdelikleri alırken. Yani ayarları arttırın diyorsunuz değil mi? Ama arttırırsam daha fazla kasmaz mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı