Merhabalar arkadaşlar. Ben Asus DCUII GTX760 ekran kartına sahibim. Bu kart ile çıkabildiğim maksimum sıcaklık Medal Of Honor Warfighter ile 69 derece. Şimdi hemen hemen çoğu oyunda 65 derece sabit. Bu 65 derece sıcaklıkla 4-5 saat oyun oynasam kartım zarar görür mü? Yani genelde 4 saat aralıksız (belki yemek arası) oyun oynarım.
Ekran kartı fanını arttırarak bunu 50-55 dereceye çekme şansınız yok mu? Uzun süreli bu kadar ısınma anlık FPS düşüşlerine yol açabilir. Ancak sorun olacağını sanmıyorum.
65 derece gayet normal hiçbir sıkıntı çıkmaz ekran kartı için. Yinede 4 saat aralıksız oturmak size zararlı. Arada bir kalkın su için evde gezinin 10 dakika kadar.
Ekran kartı fanını arttırarak bunu 50-55 dereceye çekme şansınız yok mu? Uzun süreli bu kadar ısınma anlık FPS düşüşlerine yol açabilir. Ancak sorun olacağını sanmıyorum.
Çoğu kartın boştaki yük değeri 30-36 arasında zaten, 40 derecede çalıştırmak için hiçbir şey yapmıyor olmanız falan lazım sanırım. Yüklendikçe o değer kesinlikle 60lara çıkar ve bu gayet normal. Karta herhangi bir zararı da olmaz, paranoyaya gerek yok sakin.