Ekran Kartının Aşırı Isınması Sorun Yaratır Mı?

Daha fazla  
Oyun oynarken MSİ Afterburner açıktı (her zaman açıktır.) Birden gördüm ki ekran kartı 110° C dereceye çıkmış. Ben hata oldu zannetmiştim ama gerçekten 110° C dereceye çıkmış. Çok bir zararı olur mu ?

Sensör hatası olduğunu zannetmiyorum. Bir kere bende 100 dereceyi gördüm, ve ekran kartının güvenli derece limiti 95 bilgisayarın kapanması lazımdı ancak hiç banamısın demiyordu. Sonra termal macun ve termal pad yeniledim 75 lere kadar cıkıyor.

Ekran Kartı için ideal maksimum sıcaklık 80-85° derecedir. 110° derece oldukça fazla bir değer, ekran kartını verimli bir şekilde kullanmanı engeller.

Su kaynatacak seviyede. Sence normal mi ?

Suyun kaynama derecesini geçmiş... Ekran kartı ne? Neden bu kadar fazla ısınıyor?

Eski bir ekran kartına/sisteme mi sahipsin? Değerler anormal. Termal macun değişimi ve bakım gerekiyor olabilir. Marka model belirtirsen iyi olur.

Model bilgisi ver macun sürmeyi bilmiyorsan anlatırız.

Ekran kartının Kettle düğmesi gibi bir özelliği falan var mı ? Varsa hemen kapatmalısın. :D

Fanlar çalışmıyor her halde. :D

İyi en azından erimemiş o da bir şey :)

Ekran kartı nedir?

Bu değerler çok anormal. Hani hep derler ya AMD ısınıyor diye, o ekran kartları bile bu kadar ısınmıyor. Sanırım ekran kartınızı çok zorluyorsunuz. Marka, model ve hangi oyunda yaşandığını belirtin.

Sensör hatası olabilir.

Model belirtin . Bakım yapın fanları temizleyin ve termal macunu yenileyin.

Sensör hatası olduğunu zannetmiyorum. Bir kere bende 100 dereceyi gördüm, ve ekran kartının güvenli derece limiti 95 bilgisayarın kapanması lazımdı ancak hiç banamısın demiyordu. Sonra termal macun ve termal pad yeniledim 75 lere kadar cıkıyor.

Ekran kartının yanma olasılığı var.Soğutman yetersiz olabilir veya GPU fanını bozmuşsundur bir kontrol et.

O.C felan denedin mi? Veya baska bir ayarla oynadin mi?

Arkadaşlar sorun bulundu , sorun arka eksoz fanının kablosunun ekran kartı fanını durdurmasıymış. Ekran kartı da ATI Radeon HD 2400 Pro. Şu anda 70° C 'yi geçmiyor

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı