Ekran Kartının 70-80 Derece Arasında Gidip Gelmesi Kartı Eskitir Mi?

Lintos

Megapat
Sosyal Tayfı
Katılım
12 Haziran 2016
Mesajlar
3.957
Makaleler
25
Çözümler
102
Yer
Colorado, Colorado Springs
Arkadaşlar GPU'ya %100 yüklenen oyunlarda ekran kartı derecesi 70-80 derece arası geziyor çoğunluk 77-78 felan. Ama GPU'ya tam anlamda abanmayan oyunlarda en fazla 70. 77-78 Derecelerin ekran kartını çabuk yıpratman gibi riskleri var mı? Ya da 80 derecenin? Geçen Apex Legends'da hiç almadığım bir derece gördüm, fanları otomatiğe bırakmıştım, oyun full ayarlarda 77 dereceyi görüyordu, bir baktım 80 dereceyi görmüş, fanlar kendi kendini otomatik ayarlıyor. Sizce manuel olarak ağır GPU yüklü oyunlarda fan hızını manuel olarak ben mi ayarlamalıyım? Ve 80 derece kartı yıpratır mı?
 
Fan eğrisi ve undervolt yaparsan sıcaklıklar düşer. Fanlar ve voltaj otomatik olmasın.
Fan eğrisi nedir? Undervoltage derken MSI Afterburner programındann Core Voltage'yi -68'e çektim fakat ondan beri ağır GPU sömüren bir oyunda testini yapmadım.
Ömrünü tabi ki etkiler. Ama bu havalarda gayet normal. Şayet sizi götürdüğü kadar götürür zaten problem olmaz. Siz sadece tozları temizleyin termal macunu sürün tamamdır.
Bu aralıklarda beni 4 sene götürse iyi olur.
 
İstersen MSI AFTERBURNER ile ekran kartı fan profilini ayarlayabiliyorsun. Msi ventus xs rtx 2060'ım çok ısınıyodu böyle çözdüm
 
@Emir M.

Bu havada işlemcim yükte maksimum 54 derece, ekran kartı 62 derece. Dolayısıyla 80 normal değil. Hele ki kart Nvidia ise hiç değil.

Kasaya iyi bir soğutma şart.
Kartım çok voltaj çeken bir kart. RX 570. 150W'ye yakın çekiyor oyunlarda, ama normalin biraz üstü.
 
Kartım çok voltaj çeken bir kart. RX 570. 150W'ye yakın çekiyor oyunlarda, ama normalin biraz üstü.

O kart için yükte 70 dereceleri görmesi normal ama yine de kasanın soğutmasını bir gözden geçir. 80'lere çıkması sağlıklı değil. CFM değerleri yüksek fan takviyesi yapabilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı