Ekran kartının çalışmadığı halde ısınması

PRAY3OY

Centipat
Arkadaşlar merhabalar bilgisayarıma daha Windows yüklemiş değilim ama nedense sadece BIOS acıktı ve hiçbir şey yapılmamasına rağmen bilgisayarımı 30dk sonra tuş üzerinden kapattım ve ekran kartı bayağı bir sıcaktı tahminimce 40-50 derece arası sizce normal mi?

Normal, 60 dereceye kadar fan çalıştırmadığı için ısınır.

Elinizle sıcaklığı tahmin edemezsiniz. Eliniz sıcaktır, yüzey size o kadar da sıcak gelmez. Eliniz buz gibidir, yüzey aşırı sıcak hissettirir.
Ayrıca boştaki kart için 40-50 derece normal.

Ellerinizde soğukluk, ter vs varsa 20 derecelik sıcaklığı 50-60 hissetmiş olabilirsiniz. Test etmeden endişelenmeyin.

Ellerinizde soğukluk, ter vs varsa 20 derecelik sıcaklığı 50-60 hissetmiş olabilirsiniz. Test etmeden endişelenmeyin.

Tamamdır, evabınız için sağ olun.
Tahminen yürümez bu iş. Monitör açık mıydı? Termal macunu yeni mi?

Her ikisi de evet.
Nasıl tahmin ettiniz sıcaklığı?

Dostum şöyle açıklayayım su kaynatmışsındır Technopat'ta gezersin birkaç dk.
Kahveni 3 dk sonra ellersin ılık değil sıcak ama el yakmayacak dercede olur.
Gayet ciddeyim böyle giderekten ayriyeten anakart sıcaklıgım standart olarak 43 derceydi onun üzerinden giderek söyledim.

Normal değil. Normal olan durum 60 dereceye kadar fanların çalışmaması. Windows kurduktan sonra GPU markanız NVIDIA ise NVIDIA denetim masasından 3D ayarlar kısmına gelip genel ayarlar kısmında güç yönetimini maksimum performans değil optimuma alın.
Tabi dedikleri gibi tahminen olmaz böyle. Bir program ile bakın sonra tekrar konuşmaya devam edelim. Kasa hava akışı iyi değil ise normal denebilir. Benim kasamın şu an hava akışı güzel, boştayken 35 derece falan. 40 derece de güzel fakat 50 pek normal değil gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…