Ekran kartının fanı kırıldı

Arkadaşlar merhaba ekran kartımı incelerken dokunmamla bu 2 yaprağın uçması bir oldu nasıl düzeltebilirim? Dönerken sallanıyor. Pinlere zarar gelmesin diye söktüm.
 
Türbilans yüzünden pcbyi titreştirecektir. Tavsiyem fanı sökmenizdir. 2. Elde arızalı ucuz kart alıp (aynı model) fanından faydalanın ya da Msi servis ile iletişime geçip fan satın alın. Hala hoş değilse 120mm bir fan bağlayıp yolunuza bakabilirsiniz.
 
Ses yapacaktır. Ya Japon yapıştırıcıyla dikkatlice yapıştıracaksınız ya da yeni bir fan almanız lazım.
 
Arkadaşlar merhaba ekran kartımı incelerken dokunmamla bu 2 yaprağın uçması bir oldu nasıl düzeltebilirim? Dönerken sallanıyor. Pinlere zarar gelmesin diye söktüm.

Zaten daha önceden 3 yaprak kırılmış ve yapıştırılmış, diplerinde Japon lekesi var. Siz dokununca 2'si tekrar kırılmış. Değiştirmeniz daha iyi olur.
 
Dursun öyle olur mu hocam :D Fanın aerodinamiği bozulduğu için bir kaç saate fan kasasına çarpmaya başlar. Ayrıca soğutmadığı için dolaylı olarak karta zarar verir. Kart modelini arayarak fan bulabilirsin internetten. Türkiye'de zor olabiliyor fan bulmak Aliexpress'den bak derim bu durumda. Arada geçen sürede riske girmemek için kart kasası üzerinden klips ile bu kırılan fanın yerine bir fan tak geçici olarak dönsün soğutsun.

Resimden tahminle örnek fan: Aliexpress (260 TL Vergi+Kargo dahil) @AVISL
Bu olur mu hocam? Arkadaşın kartı Msi GTX 1050 TI TwinForza 4x imiş.
 
Arkadaşlar yeni fan sipariş ettim gelene kadar bu fanı durdurma gibi bir seçeneğim var mı acaba?



Sanırım bu aynı model ama replika.
Dual fansa; bozuk fana gelen 2 kabloyu kes hocam uçlarını sağa sola değmeyecek şekilde bantla.

Bozuk fan 1050 Ti 87mm ise bu fanı da yedek verin dursun derim: Aliexpress Vergi + Kargo dahil 140TL
 

Geri
Yukarı