Ekran kartının fanları çalışmıyor

vr74dett

Decapat
Daha fazla  
RAM
corsair
SSD veya HDD modeli
corsair
Ekran kartı
gigabyte auros 3070ti
Anakart
b550 gaming x v2
İşlemci
r5 5600
Merhaba. Ben yeni bir sistem aldım ekran kartim auros 3070 Ti. Kasayı actigimda ekran kartinin fanlar calisiyir sonra ekran goruntu falan her şey geliyor. Ekran kartının ışıkları kucuk ekrani falan çalışıyor PC açıldıktan sonra fanlar kendini durduruyor. Baktim googledende anormal sicakliklarda çalışıyor otomatik yaziyor bu doğru mu? Herhangi bir sounu yok değil mi çünkü pek isinmiyor da ve goruntude ya da performansta hiçbir sıkıntı yok. Sadece fanlar görüntü geldiginde kendini durduruyor ve bir de bunun yazilimini nereden bulabilirim? Kendim fanları ayarlayabilicegin falan. Bulamadim da ben yardımcı olursaniz sevinirim. Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Ben yeni bir sistem aldım ekran kartim auros 3070 Ti. Kasayı actigimda ekran kartinin fanlar calisiyir sonra ekran goruntu falan her şey geliyor. Ekran kartının ışıkları kucuk ekrani falan çalışıyor PC açıldıktan sonra fanlar kendini durduruyor. Baktim googledende anormal sicakliklarda çalışıyor otomatik yaziyor bu doğru mu? Herhangi bir sounu yok değil mi çünkü pek isinmiyor da ve goruntude ya da performansta hiçbir sıkıntı yok. Sadece fanlar görüntü geldiginde kendini durduruyor ve bir de bunun yazilimini nereden bulabilirim? Kendim fanları ayarlayabilicegin falan. Bulamadim da ben yardımcı olursaniz sevinirim. Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Eğer ekran kartı ısınmamışsa ve güç gerektirmediği sürece fandan ömür yemesin diye kapanır. Görüntüde ve sıcaklıkta da sıkıntı yoksa sıkıntı yok. Oyuna girdiğiniz zaman çalışmaya başlar. Çok dert etmeyin. Oyunlarda deneyin isterseniz.

Hocam boşta çalışmaması normal. Kart boşta zaten çok sıcak olmaz o yüzden fan gerekmez ve yazılımsal olarak fanı kapatır. Hem ses gider hemde boş güç çekmez.

Performansta kayıp olmaz hocam, sistem yükte değilken 0 desibelde çalışır. Yeni nesil kartlarda bu olaya Zero RPM mode deniyor. MSI Afterburner ile isterseniz hızlandırabilirsiniz.

50 55 derece seviyesine gelmeden ekran kartinin fanlari acilmaz, PC acilirken bir yüzde 100 yapar sonra kapanir fanlari elleme gereksiz ömrünü azaltirsin ama illa elleyeceğim diyorsan MSI Afterburner işini görür.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı