Ekran kartının işlemciye göre güçlü olması

Pyke_Tyson

Centipat
Daha fazla  
Yakın zamanda RTX5070 alacağım. Ancak işlemcim i5 12400F. Elbette ki darboğaz olacak ancak çözüm yolu olabilir mi? Çözümürlüğü arttırmak elbette ki bir çözüm ancak bende 1920-1080 bor monitör var. Oyunun grafik ayarlarıyla oynamak sonucu değiştirir mi? Mesela oyunun grafiklerini ultraya almak bunu değiştirir mi?

2k monitör ya da işlemcini güncellemen lazım. Başka yolu yok. 5070 i maalesef i5 12400f besleyemez.
Ultra ayarlarda evet darboğaz azalır ama yani yine ciddi bir mikatar da olur.

2k monitör ya da işlemcini güncellemen lazım. Başka yolu yok. 5070 i maalesef i5 12400f besleyemez.
Ultra ayarlarda evet darboğaz azalır ama yani yine ciddi bir mikatar da olur.
Ama şey demek istiyorum zaten artık dllss teknolojisi sayesinde fps çok çok yükselmiyormu? Yani gerçekten sıkıntı yaşıyacakmıyım?

Yakın zamanda RTX5070 alacağım. Ancak işlemcim i5 12400F. Elbette ki darboğaz olacak ancak çözüm yolu olabilir mi? Çözümürlüğü arttırmak elbette ki bir çözüm ancak bende 1920-1080 bor monitör var. Oyunun grafik ayarlarıyla oynamak sonucu değiştirir mi? Mesela oyunun grafiklerini ultraya almak bunu değiştirir mi?

Ya işlemci değişicen ya da 2K monitore gecicen. DDR5 anakart + yeni işlemci tahmini 7-8k ya gelir. Fakat benim bütçem yok birkaç idare edeyim dersen NVIDIA Denetim Masası ayarlarında DSR çarpan ayatı var onun ile çözünürlügünü 2K yapıp idare edebilirsin.Fakat kendi monitorun 1080 oldugu için dsr çarpan ile verimli 2k görüntü alamayabilirsin pikselleşme bulanıklaşma vs. olabilir.

İşlemci değiştir.

Hiç bütçem yok ki tamamı 5070 ee gidecek

Ya işlemci değişicen ya da 2K monitore gecicen. DDR5 anakart + yeni işlemci tahmini 7-8k ya gelir. Fakat benim bütçem yok birkaç idare edeyim dersen NVIDIA Denetim Masası ayarlarında DSR çarpan ayatı var onun ile çözünürlügünü 2K yapıp idare edebilirsin.
İşe yarıyormu ben o tür ayarların monitöre zararlı olduğunu sanıyordum

ilerde işlemcinizi kesin yükselticekseniz 5070 alın. Yükseltmeyecekseniz almayın. Ancak ilerde derken dediğim süreyi çok aşmayın zaten düzgün fps alamayacaksınız işlemci değişmediği sürece.

ilerde işlemcinizi kesin yükselticekseniz 5070 alın. Yükseltmeyecekseniz almayın. Ancak ilerde derken dediğim süreyi çok aşmayın zaten düzgün fps alamayacaksınız işlemci değişmediği sürece.
Süre ne kadar olmalı?. Yaza kadar beklesem sorun ç8karmı? Ekran kartına kalıcı bir hasar verirmi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı