Ekran Kartının Kasaya sığıp sığmayacağını nasıl anlarız?

mcoy0

Hectopat
Daha fazla  
Mesela benim eski tip Casper Nirvana bir kasam var. Ektede tüm sistem özelliklerim mevcut. Alacağım ekran kartının anakarta uyumlu ya da sığıp sığmayacağını nasıl anlarım? Sığmadığı taktirde yeni bir kasa alıp kasa donanımlarını aktarabilir miyim+XIGMATEK TAURO SERİSİ 80PLUS BRONZE 600W GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar bu PSU yeterli midir ve sığarmı kasama?(Ekran kartında 50-60 lira ekstra verebilirim önerilerinizi bekliyorum)
-Sapphire R9 270X Dual-X Oc Gddr5 2Gb 256Bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
-Powercolor R9 270X Turboduo Oc Gddr5 2Gb 256Bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
-www.vatanbilgisayar.com/gtx760-oc-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-kart.html#genel-bakis
Asus Gtx760 Directcu 2 O.C. Gddr5 2Gb 256Bit Nvidia Geforce Dx11.1 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Dosya Ekleri

• Report.txt
    227 KB · Görüntüleme: 485
Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu yanlış yere açmışın, o yüzden bu tür şeylerle uğraşan fazla kişi görmediği için cevap alamamışın. Üşenmedim araştırdım.

Sapphire R9 270X'in uzunluğu 22.8 cm. (Amazon.com bilgisi.)

Powercolor TurboDuo R9 270'in uzunluğu 19.8 cm. (Resmi site bilgisi.)

Asus GTX 760 Direct CU II O.C.'nin uzunluğu 21.9 cm. (Resmi site bilgisi.)

Bu durumda kasada ekran kartının geleceği yeri arka tarafından 3.5" yuvalarını ile arasındaki mesafeyi ölç. Eğer kartların boyutlarından fazla ise hepsi sığar, ancak arada 2-3 cm kadar mesafe bırakırsan iyi olur. Anakart modeli ve çipseti yüklediğin dosyadan belli olmuyor, uyum konusunda kesin bir şey diyemem fakat çok büyük ihtimalle sorun çıkarmaz.

@NorthernsKnight @Muhsin Bayram @M.Hakan, bu başlığı Masaüstü Bilgisayarlar kısmına taşırsanız farklı ve belki daha doğru yorumlar gelebilir.

Son düzenleme:
Konuyu yanlış yere açmışın, o yüzden bu tür şeylerle uğraşan fazla kişi görmediği için cevap alamamışın. Üşenmedim araştırdım.

Sapphire R9 270X'in uzunluğu 22.8 cm.

Powercolor TurboDuo R9 270'in uzunluğu 19.8 cm.

Asus GTX 760 Direct CU II O.C.'nin uzunluğu 21.9 cm.

Bu durumda kasada ekran kartının geleceği yeri arka tarafından 3.5" yuvalarını ile arasındaki mesafeyi ölç. Eğer kartlarından boyutlarından fazla ise hepsi sığar, ancak arada 2-3 cm kadar mesafe bırakırsan iyi olur. Anakart modeli ve çipseti yüklediğin dosyadan belli olmuyor, uyum konusunda kesin bir şey diyemem fakat çok büyük ihtimalle sorun çıkarmaz.

@NorthernsKnight @Muhsin Bayram @M.Hakan, bu başlığı Masaüstü Bilgisayarlar kısmına taşırsanız farklı ve belki de daha doğru yorumlar gelebilir.
Kardeşim öncelikle teşekkür ederim cevabın için forum işlerinde ham olduğum için pek anlamıyorum :D Anakart Petagron IPX41 olması lazım kasa içinin fotoğrafını atıyorum.Dışarda olduğum için ölçüm yapamıcam eve gelince değerleri yazarım.Bu arada uzun araştırmalar sonucu bu
Asus R9 270X Directcu 2 Top 2Gb Gddr5 256Bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar ekran kartını almaya karar verdim.

Telefonda kalan resimler bunlar eve geçince ölçümleri atıcam.

Dosya Ekleri

• Pegatron kasa.jpg
    Pegatron kasa.jpg
    257,8 KB · Görüntüleme: 1.032
  • Casper Kasa.jpg
    Casper Kasa.jpg
    271,2 KB · Görüntüleme: 1.170
O kartın uzunluğu 27.2 cm, yani oldukça uzun. Bu sığmazsa Sapphire R9 270X de iyi bir seçim olur. Göz kararıyla bir şey söylemem mümkün değil, eve gidince mesafeyi ölçmen en iyisi olur.

Anakart - ekran kartı uyumuyla ilgili net bir şey söylemek istemiyorum çünkü eski tip anakartlara güncel ekran kartı pek takmıyorum. @MF biliyorsa cevaplar ancak başlığı masaüstü bilgisayarlar bölümüne taşırsa daha net cevaplar alabilirsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı