Ekran kartının kondansatör'üne yanlışlıkla tornavida ile vurdum

GatilKuala

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bugün ekran kartını temizlemek için fanlarını falan Full söküp iyice temizledim. Sonra geri takarken tornavida elimden bir anda kaçtı kondansatör'e değdi. Çok sert vurmadım ama yumuşakda değildi. Üstünde küçük bir nokta var delik gibi içeriye göçmüş ama akan herhangi bir şey yok delinmemiş. Ekran kartı sorunsuz çalışıyor stress testine soktum herhangi bir sorun olmadı sıkıntısız çalışıyor kart, fakat coil whine sesine benzer bir ses geliyor. Yük altındayken sürekli geliyor, yük altından çıkınca ritim tutuyor. Ama bu sesin eskiden de çıkıp çıkmadığını bilmiyorum. Kondansatör'e vurunca dinledim bilgisayarı, o zaman fark ettim. Bu olaydan önce var mıydı hiçbir fikrim yok. Bu kondansatör bana bir olay çıkarır mı?

Siz bence kondansatöre vurunca aslında var olan sesi duymuşsunuzdur. Yani endişe size farkındalık sağlamış. Bu hepimizde var daha önce dikkat etmediğimiz şeye bir sorun olunca dikkat eder oluyoruz. Küçücük göçükten bir şey olacağını sanmam. Herhangi bir kondansatör içeriğini görsen ikna olurdun böyle jelimsi bir madde var akım depolayan.

Problem olabilir, bu konu hakkında araştırma yaptım, birtek Coil whine ses sorunu değildir. Kondansatör İspiyon(Capacitor Sequeling) yani kondansatörden sızdırma sesi gelir, bir zaman sonra sorunlar yaşanmaya başlanabilir. Ne olacağı belli olmaz. Bu olaydan önce ses varmıydı? Ya da Coil whine mı değil mi? İyice dinleyin. Geri dönüş yapın.

Yok herhangi akan bir şey yok sadece bir göçük oluştu teşekkür ederim içim rahatladı
Fan sesi de kafa karıştırmış olabilir mi?

Yok fanları durdurup dinledim hatta HDD'yi bile söktüm kafa karıştırmasın diye ekran kartından geliyor ses ama büyük ihtimalle coil whine sesi zaten vardı ama bu kadar dikkat etmemiştim. Psikolojik bir şey olmuş gibi hissettim direkt.

Herhangi bir sızdırma yok çıkarttım baktım. Fotoğraflarını atacağım şimdi.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2021-05-31 at 23.39.01 (1).jpeg
    61,3 KB · Görüntüleme: 45
Panik yapmayın, olur böyle şeyler, dünya malı nasıl olsa gelip geçici, çok dert etmeyin bi yolunu bulursunuz. Dediğim gibi sadece hafife alınacak bir durum değil. Bir dahakine daha dikkatli olursunuz, iyi yönden bakın, deneyim kazanmış oldunuz.
Kartı yüke bindirin, bundan kastım oyuna girin(CW yapacak potansiyel olan bir oyuna) ve oyundayken mouse ile ekrana bakın oyundaki farklı görsel, manzaralara bakın (örneğin GTA V' tesiniz mouse ile dağlara bakın mouse'u yeterki oynatın aynı anda kartı dinleyin, gelen ses sürekli değişiyor mu? Yoksa hep aynı tınıda sızdırma sesimi) eğer Coil whine ise sorun yoktur.
Kartı yüke bindirin, bundan kastım oyuna girin(CW yapacak potansiyel olan bir oyuna) ve oyundayken mouse ile ekrana bakın oyundaki farklı görsel, manzaralara bakın (örneğin GTA V' tesiniz mouse ile dağlara bakın mouse'u yeterki oynatın aynı anda kartı dinleyin, gelen ses sürekli değişiyor mu? Yoksa hep aynı tınıda sızdırma sesimi) eğer Coil whine ise sorun yoktur.

Son düzenleme:

Bende öyle düşünüyorum, bir dahakine daha dikkatli olmamı öğretti bana bu küçük ama anlık kalp krizi geçirten olay

Bende öyle düşünüyorum, bir dahakine daha dikkatli olmamı öğretti bana bu küçük ama anlık kalp krizi geçirten olay
Evet, çok sinir bozucu dişimizden tırnağımızdan artırıp aldığımız cihazlarımızın başına birşey gelmesi, olmuş artık önünüze bakın, pozitif ne gelse artıdır. Önemli olan ders çıkartmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…