Ekran kartının kondansatör'üne yanlışlıkla tornavida ile vurdum

GatilKuala

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bugün ekran kartını temizlemek için fanlarını falan Full söküp iyice temizledim. Sonra geri takarken tornavida elimden bir anda kaçtı kondansatör'e değdi. Çok sert vurmadım ama yumuşakda değildi. Üstünde küçük bir nokta var delik gibi içeriye göçmüş ama akan herhangi bir şey yok delinmemiş. Ekran kartı sorunsuz çalışıyor stress testine soktum herhangi bir sorun olmadı sıkıntısız çalışıyor kart, fakat coil whine sesine benzer bir ses geliyor. Yük altındayken sürekli geliyor, yük altından çıkınca ritim tutuyor. Ama bu sesin eskiden de çıkıp çıkmadığını bilmiyorum. Kondansatör'e vurunca dinledim bilgisayarı, o zaman fark ettim. Bu olaydan önce var mıydı hiçbir fikrim yok. Bu kondansatör bana bir olay çıkarır mı?

Panik yapmayın, olur böyle şeyler, dünya malı nasıl olsa gelip geçici, çok dert etmeyin bi yolunu bulursunuz. Dediğim gibi sadece hafife alınacak bir durum değil. Bir dahakine daha dikkatli olursunuz, iyi yönden bakın, deneyim kazanmış oldunuz.

Kartı yüke bindirin, bundan kastım oyuna girin(CW yapacak potansiyel olan bir oyuna) ve oyundayken mouse ile ekrana bakın oyundaki farklı görsel, manzaralara bakın (örneğin GTA V' tesiniz mouse ile dağlara bakın mouse'u yeterki oynatın aynı anda kartı dinleyin, gelen ses sürekli değişiyor mu? Yoksa hep aynı tınıda sızdırma sesimi) eğer Coil whine ise sorun yoktur.

Kartı yüke bindirin, bundan kastım oyuna girin(CW yapacak potansiyel olan bir oyuna) ve oyundayken mouse ile ekrana bakın oyundaki farklı görsel, manzaralara bakın (örneğin GTA V' tesiniz mouse ile dağlara bakın mouse'u yeterki oynatın aynı anda kartı dinleyin, gelen ses sürekli değişiyor mu? Yoksa hep aynı tınıda sızdırma sesimi) eğer Coil whine ise sorun yoktur.
Tonu sürekli değişiyor. İlk dinlediğim zaman benchmark yaparken ki sesi ile oyunlardaki sesi aynı değil. Sürekli tonu değişiyor

Coil whine olarak umalım, ona benziyor zaten, ispiyon olsa farklı ses olurdu. Tiz değil kaba bir ses.
Bu coil whine sesini daha önce duymuştum coil whine diyip geçmiştim. kasanın yan kapağını kapatmayı geçtim kulağımı azcık uzaklaştırayım sesini duymuyorum zaten. Şimdi bu olayın üstüne olunca korkuttu sadece. Büyük ihtimalle coil whine zaten. Teşekkür ederim valla içim rahat oldu gece artık rahat uyuyabileceğim :)

Bu coil whine sesini daha önce duymuştum coil whine diyip geçmiştim. kasanın yan kapağını kapatmayı geçtim kulağımı azcık uzaklaştırayım sesini duymuyorum zaten. Şimdi bu olayın üstüne olunca korkuttu sadece. Büyük ihtimalle coil whine zaten. Teşekkür ederim valla içim rahat oldu gece artık rahat uyuyabileceğim :)
Sevindim, iyi geceler, bir dahakine daha dikkatli olun, başarılar, sağlıklı günler...

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı