Ekran kartının macunu tükenmiş olabilir mi?

Batuyed

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7-4770 3.4ghz, Rx 480 4GB, 16GB Ram 1600mhz, 450W Psu.
Meslek
Öğrenci
Merhaba, RX 480 ekran kartımın 1 fanı kırılmıştı. Ben de bir süre ekran kartına fan doğrultarak ve kasa fanı monteleyip kullandım bir süre. Sonra sipariş verdim fanı taktım fakat fanın kırık olduğu yer diğer kısma göre daha fazla sıcak oluyor ellediğim zaman. Acaba erkan kartının termal macununun bakımı gelmiş olabilir mi?

Olabilir belki de sipariş ettiğin fan orijinal değildir tam kapasite senkronize çalışamıyordur
Ben ekran kartımın termal macunu kurumaya yön tutmuştu sildim temizledim 5 beter derece arttı kurumuş macunun bile faydası oluyor

Kurumuş macun bile sıcaklık düşürüyor mu yani daha fazla.

%100 hızda çalıştı ama ikisinin de hızına bakacağım tek tek bakabilir miyim? Herhangi bir uygulamadan veya MSI Afterburner'dan.

malzeme kalitesi bile aynı her detayı

O ısı farkı şöyle olur; 2. fan eğer ekran kartının işlemcisinin hemen üstündeyse zaten ısının kaynağı işlemci ve haliyle diğer kısma nazaran daha sıcak olacaktır. Bendeki RTX 3090 da böyle. ekran kartımın anakart kısmı her zaman ekran kartımın ısı borularının ısıyı ilettiği kısımdan daha sıcak.

O ısı farkı şöyle olur; 2. fan eğer ekran kartının işlemcisinin hemen üstündeyse zaten ısının kaynağı işlemci ve haliyle diğer kısma nazaran daha sıcak olacaktır. Bendeki RTX 3090 da böyle. Ekran kartımın anakart kısmı her zaman ekran kartımın ısı borularının ısıyı ilettiği kısımdan daha sıcak.

Normalde ikisi de aynı sıcaklıkta oluyordu benim ekran kartımın.

kartın yüzeyine dokununca.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı