Ekran kartının mining yapılıp yapılmadığı nasıl anlaşılır?

GPU-Z'den BIOS'una bak TechPowerUp üzerinden o model kartın bioslarıyla karşılaştır. Bunun dışında da hiçbir şey anlamayamazsın.

Miningli veya değil çok da bir farkı yok, şayet son iki kartım da miningli ve çatır çatır çalışıyorlar.

Bende 1660S kart vardı. Kendim bizzat mining yaptım. İlk zamanlar günde yaklaşık 4 usd kazıyordu kart. Sıcaklık değeri 50 ,60 derece arasında oluyordu. Bu kart az elektrik harcayarak madencilerin gözdesi olan bir karttı. Aldığımın 2 katı fiyatına madenci arkadaşıma satıp Rx6900XT almıştım.
Sorunuzun dolaylı yoldan cevabını vereyim. Özellikle 1660S kartlar az elektrik kullanıp yüksek olmayan sıcaklıkta kazdığı için oyuncuların yıprattığından daha az yıpranıyor miningde. Kartın ömrünü azaltan yüksek sıcaklıklarda çalışmaktır.
Ciddi miningciler kartlarına gözü bebeği gibi bakarlar. Mining yapılmış karttan korkmayın. Furmark testinde 14dk kalıp normal sıcaklık ve performans değerlerini veriyorsa o kartı alabilirsiniz.

Hocam paranın yarısını verip açmayı teklif etsem eger kart miningliyse yarı fiyatına alsam saglam kartsa tam fiyatı versem nasıl olur?

Dalga mı geçiyorsunuz, ciddi misiniz gerçekten anlayamıyorum bazen. Beynin %100'ünü bu kadar, kullanmaya çalışmayın. İsterse 10 sene mining yapılsın 1660S hala 1660S'tir, 1050'ye falan düşmez.

Böyle bir şey teklif edersen adamın sana diyeceği şey "Paranı da al kardeşim hadi kalk ..." bundan fazlası değildir.

Ayrıca diyorsunuz miningli kartlar yorulmuş öyle böyle ama bu adamlar senden benden iyi bakıyor kartlarına. Ayda, iki ayda veya üç ayda bir sürekli açıp temizliklerini bakımlarını yapıyorlar. Uyguna bulduysan sorunu yoksa al geç işte kurcalamaya bile değmez.

Bundan önceki 3060ti ftw3 kartım mining çıkışlıydı içinde sıvı metal bulunuyordu herhangi bir sorunu yoktu, şu anda 3070 xc3 var mining çıkışlı düzgün macunsuzluktan 74 derecelerde takılıyor herhangi bir sorunu yok.

Dalga mı geçiyorsunuz, ciddi misiniz gerçekten anlayamıyorum bazen. Beynin %100'ünü bu kadar, kullanmaya çalışmayın. İsterse 10 sene mining yapılsın 1660S hala 1660S'tir, 1050'ye falan düşmez.

Böyle bir şey teklif edersen adamın sana diyeceği şey "paranı da al kardeşim hadi kalk..." bundan fazlası değildir.

Ayrıca diyorsunuz miningli kartlar yorulmuş öyle böyle ama bu adamlar senden benden iyi bakıyor kartlarına. Ayda, iki ayda veya üç ayda bir sürekli açıp temizliklerini bakımlarını yapıyorlar. Uyguna bulduysan sorunu yoksa al geç işte kurcalamaya bile değmez.

Bundan önceki 3060 Ti FTW3 kartım mining çıkışlıydı içinde sıvı metal bulunuyordu herhangi bir sorunu yoktu, şu anda 3070 XC3 var mining çıkışlı düzgün macunsuzluktan 74 derecelerde takılıyor herhangi bir sorunu yok.

Hocam herkes o kadar iyi bakmıyor kartlarına bulursam dediğin gibi bir kartıda alırımda yok işte.

Hocam herkes o kadar iyi bakmıyor kartlarına bulursam dediğin gibi bir kartıda alırımda yok işte.

Zaten kartın görünüşü bile kendini belli ediyor. Gidip de mining çıkması RX 580 vb. kart almadığın sürece birçoğu gayet bakımı yapılmış tertemiz kartlar. Abime 3070 Gaming X Trio aldık belli mining malı satıcısı 30 kart satıyordu ama tertemizdi. Alalı 2,5 sene oldu bakım yapmadık hala daha en baba oyunlarda 55 derece çalışıyor kart tık yok.

Miningli olup olmadığını adam modlu BIOS kullanmadığı sürece anlayamazsın zaten. Parana uygun bir kartı bulacaksın ve alacaksın, yok efenim yarısını veririm ederim hikaye o işler.

Zaten kartın görünüşü bile kendini belli ediyor. Gidip de mining çıkması RX 580 vb. kart almadığın sürece birçoğu gayet bakımı yapılmış tertemiz kartlar. Abime 3070 Gaming X Trio aldık belli mining malı satıcısı 30 kart satıyordu ama tertemizdi. Alalı 2,5 sene oldu bakım yapmadık hala daha en baba oyunlarda 55 derece çalışıyor kart tık yok.

Miningli olup olmadığını adam modlu BIOS kullanmadığı sürece anlayamazsın zaten. Parana uygun bir kartı bulacaksın ve alacaksın, yok efenim yarısını veririm ederim hikaye o işler.

Hocam kartta fazla terlemeden ve VRAM'de boya atmasından anlaşılmazmı.

Terleme vb. şeyler benim oyun oynanan 960'ta da vardı.

Hocam kötü mining yapılmış kartlarda anormal derecede oluyor ve termal pedler ya aşırı kuruyor ya da ıslak oluyor.

Terleme vb. şeyler benim oyun oynanan 960'ta da vardı.

Neyse hocam mining bir yana 2. el ekran kartı alırken neleri test etmemi önerirsiniz kart söylediğine göre hiç açılmamış etiketi üzerinde basit bir etiketin tekrar yapıştırılamıyacağından şüpheliyim kozmetiğinde bir sıkıntı yok gördüğüm kadarıyla gidip test edeceğim ne yapmamı önerirsiniz. Bu arada kart eski bir kart 2070 almayı düşünüyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı