Ekran kartının onboard olup olmadığını nasıl öğrenilir?

GorkemTR45

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5-10210U
GeForce MX230
Selam. Üreticimin sitesinden ekran kartı driverlarına baktım ama hepsinde "Onboard modellerde kullanmayınız" yazıyor. Ben de merak ettim nasıl bakılıyor bu "Onboard" şeysine?

Son düzenleyen: Moderatör:
Onboard anakart üzerinden görüntü almaktır. Dahili grafik yani. Eğer anakart girişlerinde takılıysa monitör kablonuz ekran kartınız Onboard'dır. Eğer aşağıda küçük bir karta takılıysa harici ekran kartıdır. İsterseniz aramaya DxDiag yazıp ekran bölümünün ekran görüntüsünü buraya atabilirsiniz. Biz de size kartınızın onboard olup olmadığını söyleyebiliriz.

Ekran bölümünde intel ekran kartı var.Ben nvidia ekran kartı için bakıyorum.Nvidia Oluşturucu'da.

Ekran bölümünde Intel ekran kartı var. Ben NVIDIA ekran kartı için bakıyorum. NVIDIA Oluşturucu'da.

Cihazınız laptop o zaman. Hem dahili hem harici kartınız var. Hangi sürücüyü kuracaksınız? Görüntüyü dahili verir. İşlemeyi harici yapar.

Konu biraz farklı olacak ama Intel ekran kartını iptal etme şansımız var mı oyunlarda vesaie sıkıntı çıkarıyor harici seçili olsa bile.

Konu biraz farklı olacak ama Intel ekran kartını iptal etme şansımız var mı oyunlarda vesaie sıkıntı çıkarıyor harici seçili olsa bile.

Hayır. İptal ederseniz ya performansınız düşer ya da görüntü gelmez.

evet 2 tane ekran kartım var ve laptop kullanıyorum.Intel ekran sağlayıcısıymış nvidia control panelden gördüm.
Hayır. İptal ederseniz ya performansınız düşer ya da görüntü gelmez.
Nvidia'nın 1984 MB VRAM'i varken Intel'in 128 var.Nasıl düşecek performans acaba?

İptal ettim şu an fakat görüntü var eyvallah ta bu sefer uygulamalar açılmıyor sizce açık kalması daha mı mantıklı?

Açılmamasının sebebi işte iptal etmeniz. İptal etmeniz sizin zararınıza.
Evet 2 tane ekran kartım var ve laptop kullanıyorum. Intel ekran sağlayıcısıymış NVIDIA Control panelden gördüm.

NVIDIA'nın 1984 MB VRAM'i varken Intel'in 128 var. Nasıl düşecek performans acaba?

Intel görüntüyü işliyor. NVIDIA grafiği işliyor. Eğer gereksiz olsaydı koymazlardı ya da çalıştırmazlardı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı