Ekran kartının RGB'si tersine yanıyor

fatihray

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci : AMD ryzen 5 7600
Anakart : MSI X670e tomahawk wifi
Ekran Kartı : Asus rtx 4060 ti dual 8gb
Ram : Gskill Flare x 5 6000mhz 16gb
Powersupply(PSU) : MSI mag 850gl
Sıvı Soğutma: Thermalrigth phantom spirit 120 evo
Kasa : MSI MPG velox 100p airflow
Monitör : MSI MAG 256f
Selamlar, kasam MSI MPG 100 p airflow. Geçenlerde ekran kartının ARGB pinini anakarttan çıkarıp kontrolcüye taktım ve kasadaki ARGB LED'ler ve ekran kartının LED'leri tersine yanmaya başladı. Sonra tekrardan anakarta takıp denedim, düzelmedi. LED tuşuna basıp senkronize ettim ama yine düzelmedi. Bilen varsa yardımcı olabilir mi?
Not: Görselde de gözüktüğü gibi LED'lerdeki mor ışık ile ekran kartı ledindeki mor ışık ters yerlerde.

IMG_20240505_163159.jpg

Siz pinini çıkartınca ayarları sıfırlanmış belli ki. Anladığım kadarıyla hem kumanda ile kontrol edilen RGB modülünüz var hem de Aanakart ile kontrol edilen RGB kullanıyorsunuz. Ekran kartının RGB pinini tekrar anakarta taktıysanız anakartınızın RGB kontrol uygulamasına girmeniz gerekiyor. Anakart modelinizi yazmamışsınız ancak hangi modelse onun programını indirip (muhtemelen indirmişsinizdir) içerisinden yine RGB ayarını yapmanız gerekiyor.

Siz pinini çıkartınca ayarları sıfırlanmış belli ki. Anladığım kadarıyla hem kumanda ile kontrol edilen RGB modülünüz var hem de Aanakart ile kontrol edilen RGB kullanıyorsunuz. Ekran kartının RGB pinini tekrar anakarta taktıysanız anakartınızın RGB kontrol uygulamasına girmeniz gerekiyor. Anakart modelinizi yazmamışsınız ancak hangi modelse onun programını indirip (muhtemelen indirmişsinizdir) içerisinden yine RGB ayarını yapmanız gerekiyor.
Anakartım donanım kısmında da yazıyor x670e tomahawk MSI center ı da yüklemiştim ancak MSI Center da mystic light üzerinden RGB yönünü değiştirme gibi bir ayar yok başka modlara aldığımda yine senkronize olarak çalışıyor ama dediğim gibi ters yönde çalışıyor
Ayrıca kontorlcü kasa ile beraber geliyor ve kumandası da yok

Anakartım donanım kısmında da yazıyor x670e tomahawk MSI center ı da yüklemiştim ancak MSI Center da mystic light üzerinden RGB yönünü değiştirme gibi bir ayar yok başka modlara aldığımda yine senkronize olarak çalışıyor ama dediğim gibi ters yönde çalışıyor
Ayrıca kontorlcü kasa ile beraber geliyor ve kumandası da yok

Yön değiştirme yoksa yapabileceğiniz bir şey yok. Efekt değişeceksiniz ya da böyle kalacak.

Yön değiştirme yoksa yapabileceğiniz bir şey yok. Efekt değişeceksiniz ya da böyle kalacak.
Anlamadıgım şey eskiden düz çalışırken şimdi neden terse ve hiçbir cözüm yolu yok mu bunun

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı