Ekran kartının termal macunu değiştirmek gerekir mi?

Bilgin yoksa ekran kartına sen müdahale etme. Ben denedim kart çöp oldu. Yetkili servis veya iyi bir ustaya götür değiştireceğin zaman, ayrıca açmışken pedleride değiştirt.

Arkadaşlar benim MSI 3070 Suprim X kartım var. Ti olan modeli değil zor bulunan düz modeli. Şu an boşta 47 derece fakat oyun falan oynarken 75-90 derece arası gidip geliyor. Şu an ekran kartımın garantisi bitti ve ilk kullanıcıyım. 2,5 senedir hiçbir işlem yapmadım. Bilen arkadaşlar yazarsa çok sevinirim sizce ekran kartı termal macununu değiştirmeli miyim yoksa değerler normal biraz daha bekleyim mi? Oyunlarda falan kasma donma vs yok. Sadece FC 24 oyununda kasıyor onunda optimizasyonla alakalı olduğunu düşünüyorum. Bilgisi olan bir arkadaş cevaplarsa bu konuyu sevinirim. Saygılar sevgiler.

Yüksek ısı karta zarar verir uzun süreli kullanımlarda size tavsiyem termal macunun yenilenmesi ama ekran kartınızın garantisi varsa siz uğraşmayın garanitiye gönderin. Not: Bazı MSI ürünleri ömür boyu bakım hediyesi ile geliyordu kartınız buna dahil mi öğrenin.

Hocam eve geldim komple temizlik yaptım bir dünya toz vs çıkarttım işlemci termal macununu yeniledim. Sonra oyuna girdim bir baktım yine aynı sorun fakat yanlış yere bakıyormuşum dalgınlık işte CPU ile GPU'yu karıştırmışım işlemci sıcaklığı 75-90 arasında gidiyormuş. Topluca afedersiniz zaman ayırdınız hakkınızı cümleten helal ediniz. İşlemcim zaten ısınan bir işlemci onu biliyorum zaten. 11700K. Saygılar sevgiler tekrardan herkese.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı