Çözüldü Ekran kartları arası Ray Tracing görüntü kalite farkı var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mamistv1

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7600
RX 7800 XT
16 GB DDR5 5600 MHZ Goodram
1 TB M2 SSD Goodram
1 + 1 TB 3,5 HDD Wd Blue ve Segate.
750W 80+ THERMALTAKE
C15 RAMPAGE soğutucu

Samsung S25
Merhaba. YouTube üzerinden Cyberpunk 2077 RT oynanış videolarını izledikten sonra RX 7800 XT kartım ile kendimde FSR kapalı RT açık oynamaya başlıyorum ama sanki videodaki kadar güzel değil gibi. Videoda gördüğüm kadarı ile harika ışıklandırmalar görürken sanki kendim oynayınca monitörün kontrast değerini +500 yapmışım gibi geliyor. Yansıma farkları videodaki kadar belirgin değil.

Ayrıca sadece RT de değil normal görüntüde de fark oluyor mu? FSR kapalı olmasına rağmen TLOU P2 de ellienin saçları hafif bulanık gözüküyor. 1080p monitör kullanıyorum ama görüntüyü kartımın gücünün yettiği oyunlarda 2K veya 4K işliyorum yine de çok ufak farklar dışında sonuç değişmiyor. Örnek vermek gerekirse 1080p de işlediğimde ellienin saçları daha bulanık ve titriyor gibi görünürken 2K da işlediğimde titreme gidiyor ama hala daha bulanık geliyor.

AMD ile NVIDIA kartlar arası görüntü farkı var mı? Özellikle RT görüntüde.

Çözüm

DLSS Ray Reconstruction veya DLAA, DLSS gibi ekstra NVIDIA özellikleri eğer açık değilse ve düz Ray Tracing, aynı ayarlarda bir farkı olmaz. NVIDIA'nın ekstra RT için bazı ayarları mevcut, görüntüyü bir tık daha iyi yapabiliyorlar. Bir de RT'nin grafik ayarı ve PT özelliği de var.
Kısaca firmaların özel teknolojileri kapalı ise ikisi arasında sadece FPS farkı olur.

DLSS Ray Reconstruction veya DLAA, DLSS gibi ekstra NVIDIA özellikleri eğer açık değilse ve düz Ray Tracing, aynı ayarlarda bir farkı olmaz. NVIDIA'nın ekstra RT için bazı ayarları mevcut, görüntüyü bir tık daha iyi yapabiliyorlar. Bir de RT'nin grafik ayarı ve PT özelliği de var.
Kısaca firmaların özel teknolojileri kapalı ise ikisi arasında sadece FPS farkı olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…