Ekran kartları ne zaman ucuzlar?

• Konuyu başlatan Egee
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 4.889

Egee

Hectopat
Bildiğimiz gibi 3-4 ay önce ekran kartları çok fazla fiyatı arttı ben de 1-2 ay içerisinde sistem toplamak istiyorum fakat ekran kartları çok pahalı olduğundan alamıyorum. Sizce bu ekran kartları ne zaman ucuzlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dolar kuru ile endeksli olması ve madencilikle beraber bazı ekran kartlarına talebin bir hayli fazla olması, fiyatların da bir hayli yükselmesine sebep oldu. Kesin bir şey söylemek güç ancak fikrimi soracak olursanız günümüz konjonktüründe bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Dolayısıyla kısa vadede fiyatların gözle görülür şekilde düşeceğini sanmıyorum.

Hiçbir zaman.

Ben yazin PC toplamayi dusunuyorum. Fiyatlar bu sekilde devam ederse 2.el GTX 780 Ti alir gecerim. Yada 980 veya 980Ti.

Aslinda sorun madencilerden kaynakli degil. Bir talep var. Ama AMD ve Nvidia buna temkinli yaklasiyor. AMD DF ile konusup tam kapasite ile RX 580 570 56 64 basamaz mi? Catir catir basar. Nvidia gidip 1060 1070 1080 bastiramaz mi? Bastirir. Ama bu piyasaya bir anda surulen ekran kartlari piyasada ki arz/talebi karsilayacagi icin fiyatlar normale duser.

Arz/talebi soyle aciklayabilirim size. Mesela butun Technopat olarak RX 580 alacagiz. Ve fiyati 1000 lira. Biz 10.000 kisi 1000 liradan alacagiz ama o kadar ekran karti yok. Tabii bu talebi karsilayacak ekran karti olmadigi icin fiyat yukselecek 1500 olacak. 1500 lira kac kiside varsa o kadar ekran kartini 1500 lira sahibi olanlar alacak. Olmayanlar alamayacak. Bizde burada disaridan cekirdek citlatip izliyoruz.

Kriptoparaların değeri arttıkça ekran kartlarınında fiyatları artacaktır. Kriptopara çeşitleri batarsa ekran kartlarının fiyatları büyük oranda düşecek ve 2. el piyasası artacaktır. Yakın zamanda böyle bir durumu öngörmüyorum.

Ekran kartı fiyatları dünya genelinde ucuzlasa bile Türkiye’de teknoloji her zaman pahalı olmuştur. Üstelik şu sıralar doların durumu falan malûm biliyorsunuz. En iyisi güzel bir indirim yakalayıp almak.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı