Ekran kartlarında çekirdek hızı farkı neyi değiştirir ?

O.C. yapılmamış bir ekran kartında bütün ayarlar açık 40 FPS alıyoruz örneğin. O.C. yapıldıktan sonra FPS değer en fazla kaç artacaktır ?

Yaptığın overclock her oyunda aynı performans artışı göstermez. Hata şu var bazen overclock ile performans düşüşü yaşarsın. Bu benim başıma geldi. Hangi oyundu hatırlamıyorum.
Neden öyle oluyor ki ? Normalde gücü daha yukarı çekince sürekli olarak artış göstermesi gerekli değil mi ? Hani her oyunda 10 FPS artış olmasını beklemem de düşmesi ilginç.

Neden öyle oluyor ki ? Normalde gücü daha yukarı çekince sürekli olarak artış göstermesi gerekli değil mi ? Hani her oyunda 10 FPS artış olmasını beklemem de düşmesi ilginç.

Açıkçası bende o zamana kadar öyle bir durumla karşılaşmamıştım. Genelde oyunlarda overclockla 7 8 FPS artışı sözkonusuyken o oyunda aynı overclock profiliyle 5 FPS düşüşü ilginçti.

Asus GTX 980 alıp O.C. yaptıktan sonra denemek lazım.

Bende O.C sonrası gta 5 de herşey en sonda iken msaa falan advantec graphics de dahil açıkken 60-90 arası değişiyordu minecraftta O.C sonrası en düşük ayarlarda 30-70 arası görmeye başladım.

İkiside aynı belki Msi biraz daha iyidir. Gigabyte'da durum farklı. En ucuz 980Ti Gigabyte modelidir. Ama en iyi overclock yapılan karttır aynı zamanda.
Gigabyte'i önerir misiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…