Ekran kartlarında çekirdek hızı farkı neyi değiştirir ?

Aslında O.C meraklısı isen asus veya gigabyte al görünüş öenmli ise msı al.
Zaten kasanın içinde duracak :D. Görünüşten daha çok performans lazım ekran kartı kanadında benim için. O.C meraklısı değilim fakat örneğin oyunda 30 FPS gibi sınır da bir performans alıyorsam 5-10 FPS almak için denerim yani.

Asus veya gigabyte al o zaman gpu tweak 2 veya msı afterburnet ile O.C yaparsın ben gpu tweak 2 kullanıcısıyım.

Bende MSI GTX 970 kullanıyorum 1490mhz Çekirdek hızında 7600mhz bellek hızında sorunsuz kullanıyorum :) arkadaşın dediği gibi nerdeyse 980 performansında ve aşagı yukarı 500TL ucuz :p
O.C yaptıktan sonra ve GTX 980 performansına yaklaştıktan sonra öyle bırakılsa, her zaman öyle kullanılsa bir sıkıntı yaşatır mı ?

O.C yaptıktan sonra ve GTX 980 performansına yaklaştıktan sonra öyle bırakılsa, her zaman öyle kullanılsa bir sıkıntı yaşatır mı ?

Ben öyle kullanıyorum zaten maksimum değerlere ihtiyaç duydukça çıkıyor normal kullanımda video film izlerken yada iş yaparken o hızlara çıkmıyor :) oyunlarda da güzel performans veriyor MSI GTX 970. Dediğim gibi ben 1490Mhz çekirdek 7600Mhz bellek hızında stabil çalışıyor valla canavar yani :) nerdeyse bir boy büyük abisi GTX 980 4G ile denk gibi oldu.

Ben öyle kullanıyorum zaten maksimum değerlere ihtiyaç duydukça çıkıyor normal kullanımda video film izlerken yada iş yaparken o hızlara çıkmıyor :) oyunlarda da güzel performans veriyor MSI GTX 970. Dediğim gibi ben 1490Mhz çekirdek 7600Mhz bellek hızında stabil çalışıyor valla canavar yani :) nerdeyse bir boy büyük abisi GTX 980 4G ile denk gibi oldu.
Nasıl yani, O.C. yaptıktan sonra sadece bilgisayar zorlandığı zaman mı o değerlere ulaşıyor ? Onun dışında oyunda değilken yine fazla güç harcamadan düşük performansa geçiyor ?

Nasıl yani, O.C. yaptıktan sonra sadece bilgisayar zorlandığı zaman mı o değerlere ulaşıyor ? Onun dışında oyunda değilken yine fazla güç harcamadan düşük performansa geçiyor ?

Aynen öyle sen ayarlıyorsun MSI afterburner'dan mesela milivoltaj'ını ve diğer Mhz olarak hız değerlerini o değerlere çıkıyor ihtiyacı olduğu anda, onun dışında dediğin gibi sessiz sakin yarı uyur uyanık çalışıyor :) Bunu şöyle düşün bir tarafta süpermario oynuyosun bir tarafta GTA V, ikisininde ihtiyaç duydugu güç farklı. Yani süpermario oynarken GTA V gibi zorlanmıyor o kadar güce de ihtiyaç duymuyor yani ne fanı çalışıyor nede 1490Mhz çekirdek hızına çıkıyor, 322Mhz bana yeter diyor :D

Aynen öyle sen ayarlıyorsun MSI afterburner'dan mesela milivoltaj'ını ve diğer Mhz olarak hız değerlerini o değerlere çıkıyor ihtiyacı olduğu anda, onun dışında dediğin gibi sessiz sakin yarı uyur uyanık çalışıyor :) Bunu şöyle düşün bir tarafta süpermario oynuyosun bir tarafta GTA V, ikisininde ihtiyaç duydugu güç farklı. Yani süpermario oynarken GTA V gibi zorlanmıyor o kadar güce de ihtiyaç duymuyor yani ne fanı çalışıyor nede 1490Mhz çekirdek hızına çıkıyor, 322Mhz bana yeter diyor :D
Peki bunu ben yapabilir miyim ? Acemiyim, ilk defa yapacağım bir terslik çıkmaz inşallah ?

Peki bunu ben yapabilir miyim ? Acemiyim, ilk defa yapacağım bir terslik çıkmaz inşallah ?

Bir terslik çıkmaz kartın sisteminde en iyi overclock ayarını Afterburner ile bulana kadar reset atarsın sisteme sadece. Ayarı bulduktan emin olduğunda Afterburner profili oluşturursun. İstediğin zaman tek tıklamayla hızayarını aktif hale getirip işin bittiğinde tekrar normal haline getirebilirsin endişe ediyorsanda.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı