Ekran kartlarında marka farkı neleri etkiler?

anılpc

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta oldugu gibi marka farkları neleri etkiler? atıyorum ASUS ROG STRIX 3060 ve Palit Dual 3060 farkı nedir? mesela FPS sogutma nasıl ne kadar değişir?

Ben MSI Gaming X 6700 XT ve Asus Rog Strix 6700 XT kullandım. MSI'da oyunda sıcaklık 62-64 derecelerdeydi ve ses düzeyi çok rahatsız etmese de hissedilir düzeydeydi. Asus ise hem daha sessiz hem de oyundayken 53 derecelerde. Boşuna Rog Strix değilmiş yani.

ASUS ROG zaten en kaliteli soğutmalardan biridir. Çift fanlı soğutmalar yük altında uzun süre kalan kartları soğutmakta yetersiz kalabilir. Bu durumda haliyle FPS'i kötü etkiler.

Soğutma ve dış görünüm farkı oluyor. Bazen de OC falan yapılıyor. ROG daha kaliteli.
kısacası sadece sogutmayı etkiliyor OC harici fps değişmiyor anladıgım kadarıyla
ASUS ROG zaten en kaliteli soğutmalardan biridir. Çift fanlı soğutmalar yük altında uzun süre kalan kartları soğutmakta yetersiz kalabilir. Bu durumda haliyle FPS'i kötü etkiler.
normal olarak aynı fpsi veriyor dimi ısınma harici
En temelinde fps fark edecektir. Eğer bütçen varsa msi veya asus tercih edebilirsin. 2 veya 3 fanlı modelleri öncelik olsun.
fps ne kadar fark eder

Kart üzerinde kullanılan bileşenlerin kalitesi arttıkça kartın güç limiti daha yüksek olacak, güç limiti daha yüksek olunca daha fazla frekans artışı (OC) yapılabilecek, böylece performansı artacak, daha fazla güç çekmesi daha çok ısınmayı da beraberinde getireceğinden daha iyi bir soğutma bloğu kullanılarak da kartın ısınmasını engelleyecektir.

Aradaki fark performans anlamında %5 civarında falan olur modelden modele göre. Ama az ısınan, kaliteli bileşenleri olan model daha dayanıklı olacağı için sadece performanslı değil ayrıca daha uzun ömürlü olur.

Burada herkes Rog strix demiş. Rog çok kaliteli buna lafım yok ama misal rtx 3090 için MSI suprim x’in de rog’dan aşağı kalır yanı yok. Gaming X Tuf ile denk ise Suprim x de rog ile rahat yarışır.

3090’larla rig kuranların birçoğu Suprim X daha iyi diyordu zaten. Ben de 3080 Suprim X kullandım 2-3 hafta kadar gerçekten müthiş kaliteli bir karttı. Elime 3080 Gaming Z de geçti misal, onu da denedim birkaç saat, kıyas kabul etmezler Suprim X ezer geçer Gaming X, Z modellerini. Asus’ta ROG ile TUF arasındaki fark daha az mesela.

Şimdi ROG 3080 var, bazen bunu almayıp Suprim’i mi tutsaydım diye düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı