Ekran kartlarında shader clock, bellek, çekirdek hızı mı ?

şevki18

Kilopat
Katılım
27 Nisan 2014
Mesajlar
299
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu ekran kartına overlock yapsam hangisi önemlidir. Shader ne işe yarıyor. Ekran kartının gpu z 'de gösterilen bellek hızı kaç ile çarpılıyor.(Örneğin 1050 bunu kaç ile çarpıyoruz)Ekran kartının belleği ne kadar overlock edilmelidir. Gtx 460 kullanıyorum. Yardım oyunda bellek hızı mı,çekirdek hızı mı, shader clock mu? Hangisi daha önemlidir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartına o.c yapma işi biraz nanelidir ve işlemciden daha hassastır, çünkü işlemcideki gibi soğutucu değiştiremiyorsunuz. Ben voltaj vermeden o.c yapmayı denemiştim %10 civarında ama hata verdi. Yani dengeyi bulmak çok zor ve işlemciden çok daha hassas. Genede isterseniz Asus Gpu Tweak programını kullanarak çok basit bir şekilde o.c yapabilirsiniz ama neredeyse hiç fark etmiyor. En az %20'nin üzerine çıkmak lazım ki aradaki farkı hissedebilesiniz.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı