Ekran kartlarındaki GDDR5 ne demek?

salih6116

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Anakartım H81M-S2V ekran kartım NVIDIA 420 GT DDR3 kullanıyorum. Şimdi ben yeni bir ekran kartı almak istiyorum, bütçem 1500 TL. 2.el sahibinden bakıyorum, kartlarda GDDR5 yazıyor. Bu ne anlama geliyor? Ekran kartı alırken neye göre alacağım? Neye bakacağım? Yani bu arada (1500) fiyata en uygun güzel bir kart tavsiyeniz varsa alırım. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. Anakartım H81M-S2V ekran kartım NVIDIA 420 GT DDR3 kullanıyorum. Şimdi ben yeni bir ekran kartı almak istiyorum, bütçem 1500 TL. 2.el sahibinden bakıyorum, kartlarda GDDR5 yazıyor. Bu ne anlama geliyor? Ekran kartı alırken neye göre alacağım? Neye bakacağım? Yani bu arada (1500) fiyata en uygun güzel bir kart tavsiyeniz varsa alırım. Teşekkür ederim.

Ekran kartındaki belleğin rastgele erişimli hafıza türüdür.

Ekran kartı alırken kas gücüne, desteklediği teknolojilere, güç tüketimlerine, belleğin rastgele erişimli hafıza türüne, uzunluğuna ve genişliğine, soğutmasına bakabilirsiniz. Ayrıca sürücü desteğine de baksanız iyi olur. Darboğaz konusu için işlemcinize göre bir ekran kartı almanızda fayda var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı