Ekran kartlarındaki stok sorunu ne zaman biter?

sabri 63

Centipat
Katılım
13 Nisan 2021
Mesajlar
85
Makaleler
1
Arkadaşlar, ben bilgisayar almayı duşunuyorum. Malum bu mınıng yuzunden stok sorunu var ve fıyatlar çok uçtu. Ne zaman duzelır? Nısan, Mayıs dedıler ama bir sonuç çıkmadı. RTX 3060 ne zaman 4 5K fıyata düşer ya? :(
 
Ben en iyi ihtimal sonbahar ve yıl sonu diyorum stok sorununun bitmesi için. O zamana da kur ne olur Allah bilir. Yine o fiyatlara düş(e)meyebilir yani. 😔
 
2022 başı gibi olabilir. "Düzelmez" diyenlere bakmayın. Neler atlattık, bu mu düzelmeyecek 😄?
Atlatılır da bu seferki biraz daha farklı hocam. Hem miningciler üşüştü hem de çip üretimi Dünya geneli bir sorun haline geldi kıtlık ve kuraklık yüzünden. Bu seferki öncekilere göre biraz daha ekstrem bir durum yani. Nvidia'nın 1650 ve 1650S üretimi için Çinli üçüncü parti üreticilere destek ve silikon sağlayacağı söylentileri boşa çıkmıyor.
 
Karamsaraya yakın ama fazla gerçekçi düşünürsek en erken 2023 derim ama eğer bana fikrimi sorarsan hiçbir şeye dayalı olmayan hislerime göre bence bu yıl sonu kısa süreli olsa da normal fiyattan ekran kartı bulabiliriz. Stok sorunları kökten çözülünceye kadar dönem dönem kısa vadeli normalleşmeler olur onun dışında fiyatlar fahiş olmaya devam eder bence. Ama bundan sonra sonsuza kadar hep böyle gidecek diyen arkadaşları umursama ne dediklerini onlar da bilmiyor :D.
 
RTX 4000 serisi çıkınca artık. Yani, o zaman bile düşmez. 2030 yılı diyorum ben.
 
Düşmesi biraz uzun zaman alır. En kötü 3-4 sene.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı