Ekran Kartlarının Boyutu Önemli mi?

bakaykutçum

Decapat
Bu iki ürün arasında ya da MSI'ın Aero modelleri ile normal ürünleri arasında performans farkları, soğutma farkları var mıdır? GPU'ya karar verdik diyelim Nvidia GTX 1060 6 GB olsun peki markayı seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Bazen iki farklı ürünün fiyatının eşit olduğu bile oluyor ve son olarak eğer mini ekran kartlarında performans kaybı yaşanıyorsa atıyorum MSI'ın mini versiyonuyla Palit arasında kaldık, Mini olduğu halde MSI'ı mı seçmeliyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasana sığdıktan sonra boyutun bir önemi yok ama fan sayısı önemli tabiki de. Tek fanlı kartlar daha fazla ısınıp soğutmak için daha hızlı dönüyor ve çift fanlılara göre daha fazla ses çıkarıyorlar. Performans olarak işlemcileri aynı olduğu sürece bir şey değişmez yani ikisi de 1060 6GB performansını verir sana. Sadece biri daha fazla ısınır ve ısıyı düşürmek için fan hızını yükseltirsen de diğerine göre daha çok ses yapar.

Boyut da, fan sayisi da aldatici. Benim daha kompakt olan Asus gtx 760 kartim, 3 fanli uzun boylu Gigabyte dan 6-7 derece daha serin calisiyordu. Onemli olan sogutma sisteminin kalitesi.
Eger kasana sigiyorsa, sicaklik degerleri de iyiyse farketmez.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı