Ekran kartsız AMD sistem toplama tavsiyesi

Bütçe
20k

tnazmi

Kilopat
Merhaba,
Ekran kartsız ve disksiz (elimde var) bir kasa toplamayı düşünüyorum.
Linux kullanıyorum ve ekran kartına ihtiyacım olmuyor. Fakat ileride ekran kartı takabilirim elbet.
İşlemci Ryzen 5 olabilir. Piyasadaki anakartlar hakkında pek fikrim yok. İleride işlemci yükseltebileceğim bir model olursa güzel olur.
Forumda birkaç hazır kasa gördüm (ıt-Radeon vs.) Fakat diski ve ekran kartını çıkarma opsiyonu olmadığı için benlik değiller.
Ekran kartı ve disk olmadığı için 20k bütçe yeterli diye tahmin ediyorum. Tavsiyelerinize açığım. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
AM4 soket mi tercih edersiniz yoksa AM5 mi?

AM4 soket mi tercih edersiniz yoksa AM5 mi?
AM5 olabilir aslında ileriye dönük olması açısından. Sizin tavsiyeniz nedir?

Ekran kartı olmayacağı için en az 32 gb ram lazım ortalama oyunları oynamak için
İhtiyacım olduğu vakit ekran kartı takabilirim. Oyun oynamadığım için şu an gerekli değil dolayısıyla sistemi ona odaklamaya gerek yok.

Güncelleme: AMD'de APU için G serisi işlemcilere bakmak gerekiyormuş. Haliyle işlemci kaynaklarının bir kısmını grafik işlemeye ayıracağından dolayı performansı kısıtlayabilir. Bu bilgiyi yeni öğrendiğimden dolayı ekran kartlı sistem toplayacağız mecbur :D
Yeni konu açsam daha iyi olacak sanırım.

Son düzenleme:
AM5 olabilir aslında ileriye dönük olması açısından. Sizin tavsiyeniz nedir?

İhtiyacım olduğu vakit ekran kartı takabilirim. Oyun oynamadığım için şu an gerekli değil dolayısıyla sistemi ona odaklamaya gerek yok.

Güncelleme: AMD'de APU için G serisi işlemcilere bakmak gerekiyormuş. Haliyle işlemci kaynaklarının bir kısmını grafik işlemeye ayıracağından dolayı performansı kısıtlayabilir. Bu bilgiyi yeni öğrendiğimden dolayı ekran kartlı sistem toplayacağız mecbur :D
Yeni konu açsam daha iyi olacak sanırım.
Render benzeri sistem kaynagini somuren islemler yapmiyorsaniz AM4 yeter de artar. Ben hem yazilim hem de gaming odakli daha PC toplayacagim dedim ve aslinda AM5 sistem toplamayi dusunuyordum ama benim gibi bir ogrencinin alim gucu yetmiyor maalesef. O yuzden AM4 yoneldim ve pisman da degilim acikcasi. Gayet yetip artiyor. Milletin bu kadar AM5 diye kafa takmasinin sebebi Turkiye'de fiyat farki Japonya'da oldugu kadar degil. E bundan dolayi da 2-3k daha ekle orta seviye AM4 sistem yerine giris seviyesi AM5 diz diyorlar.

Ote yandan evet, G serisi islemcilerin islemci gucu dusuk oluyor. Yanlis hatirlamiyorsam 5600G'nin islemci gucu 5500 ile benzer bir seydi, dusmesini dusuyor yani. Ama yine de o kadar kafaya takilacak bir sey degil merak etmeyin. Benim babam R7 5750H (islemci modeli tam aklimda degil) mini PC kullaniyor. Performans hic de kotu degil. Ustune bu H serisi laptop gibi cihazlarda kullanilmasi amaciyla tasarlanmis bir mobil islemci. Yetmiyormus gibi dahili grafik birimi de var. Tum bunlara ragmen son derece hizli. Kardesimin zaman zaman dusuk grafiklerde CS2 oynadigini falan duyuyorum. Internetten benchmarklara baktigimda GTA 5 gibi oyunlari da acip oynatiyormus.

Bu arada yeni konu acmaniza gerek var mi bilemiyorum. Adi ustunde tavsiye konusu acmissiniz. "Aslinda APU tavsiye etmem..." diye baslar ve devam ederiz diye dusunuyorum ama yine de siz bilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı