Ekran kartsız sistem tavsiyesi

GörkemVarolKAP

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 3600 - Sapphire RX 6700 10gb - 2x8 3200 MHz corsair RGB - 650w 80plus PSU - MSİ mag Forge 100R - Asus b450- plus II - 1Tb M.2 SSD - Noctua NH-U12S Kule tipi soğutucu
Şu anki sistemim ekran kartı hariç eski parçalardan oluştuğu için bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Şu an çalışıyorum, para biriktiriyorum. Piyasada ekran kartı olmadığı için ilk diğer bileşenleri almak istiyorum. Sizin de fikirlerinizi duymak isterim.
Şu anki sistemim: i7-2600, GTX 1050 Ti, H61M-K, 8 GB 1333MHz DDR3 RAM, SSD 120GB, 1TB HDD.

Almayı düşündüğüm parçalar: R5 3600 (X modeli de olabilir. Sizce hangisi?), Zotac RTX2060 AMP Edition, MSI B450 Tomahawk, Kingston 16 GB (2x8GB) HyperX Fury DDR4 3200MHz, PSU konusunda 2 seçenek arasında kaldım; 1- Cooler Master MWE 80Plus 650W 2-Thermaltake Smart RGB 700W, SanDisk Ultra M.2 1TB NVMe 2400 okuma 1950 yazma. Kasa düşünmedim, güzel görünen bir kasa tavsiyeniz var ise söylerseniz sevinirim.

Piyasada ekran kartı olmadığı için ekran kartı ve M.2 SSD hariç diğer parçalar ile birlikte şu anki ekran kartımı kullanmayı planlıyorum. Biraz bakındım, darboğaz çok olmuyor sanırım. İdare edebilirim. Yine de sizin görüşlerinizi almak isterim. Şimdiden ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Hocam ilk önce sistem ile ne yapacaksınız?
Bütçe nedir?

İleriye dönük olması için AMD sistem toplanabilir.
PSU olarak Cooler Master MWE 80Plus 650W öneririm.
3600x ve 3600 işlemci arasında 750 TL fark var.
Bana göre 3600X işlemcisi gereksiz.

Kasa olarak bunları öneririm.
Darboğaz olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Hocam ilk önce sistem ile ne yapacaksınız?
Bütçe nedir?

İleriye dönük olması için AMD sistem toplanabilir.
PSU olarak Cooler Master MWE 80Plus 650W öneririm.
3600x ve 3600 işlemci arasında 750 TL fark var.
Bana göre 3600X işlemcisi gereksiz.

Kasa olarak bunları öneririm.
Darboğaz olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim oyun oynayacağım render gibi bi derdim yok bütçe ortalama 8000 9000 arası ekran kartlı, ekran kartsız söylediğim parçalar ne kadar tutarsa artık 5000 6500 arası olabilir kasalarda ise 100R'ı beğendim arkadaşın da söylediği sence iyi midir? attığınız videoda benchmark'ı yapan kişi GPU o.c yapmış sanırım ne kadar yaptığını bilmiyorum, sanırım garantisi bitti ürünümün yapsam işe yarar mı? hangi ayarlar iyi olur yardım ederseniz sevinirim.
Bir de 5700xt eğer bulursam onu almayı planlıyorum sizce iyi midir?. Şimdiden teşekkürler.

100R'ı beğendim arkadaşın da söylediği sence iyi midir?

Hocam o da sizin beğendiğiniz kasayı tavsiye etmiş.

Attığınız videoda sanırım Benchmark'ı yapan kişi GPU O.C yapmış sanırım ne kadar yaptığını bilmiyorum sanırım garantisi bitti ürünümün yapsam işe yarar mı?

Hocam O.C yapıldığını sanmıyorum.
Ben o videoyu darboğaz ne kadar oluyor diye attım.

Bir de 5700XT eğer bulursam onu almayı planlıyorum sizce iyi midir?

Hocam bulursanız neden olmasın ama 3060 gibi kartlar bulursanız o daha iyi olur.

Son düzenleme:
Hocam o da sizin beğendiğiniz kasayı tavsiye etmiş.

Hocam O.C yapıldığını sanmıyorum.
Ben o videoyu darboğaz ne kadar oluyor diye attım.

Hocam bulursanız neden olmasın ama 3060 gibi kartlar bulursanız o daha iyi olur.
1080p'de oynayacağım için 2060 ya da 5700 xt düşündüm 3060 fiyat olarak ta fazla, 1080p de en yüksek ayarlarda kasmadan oynamak istiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı