Ekran kendi kendine basıyor

Bütçe
0

MuraT47

Hectopat
TELEFON MODELİ: XİAOİMİ NOTE 9 DÜZ.

Selam hocam, telefonumun ekranını yaklaşık 2-3 ay önce değiştirmek zorunda kaldım. Orijinal olmayan ancak orijinale yakın bir ekran takılı şu anda.
Bir süredir hiçbir sorun yoktu ilk taktığımdan beri bir sorunla karşılaşmıyordum ancak. Son bu 2-3 hafta içerisinde problem yaşamaya başladım. Evde ya da dışarıda hiçbir sorun yaşamıyorun ancak yaşadığım bölgede olan kütüphaneye girip çalışmak istediğim zaman telefon kendi kendine basıyor ders çalışamıyorum videoyu kendi kendine geriye sarıyor kendi kendine bastığı için. Mobil veri kapalıyken bir sorun çok belirgin olmuyor mobil veriyi açtığım gibi ekran kendi kendine tek bir noktaya basıyor virüs bulaşmış diyebilirsiniz mobil veriyi açınca böyle bir şeyle karşılaşıldığı için ancak neden özellikle o kütüphanede oturunca kendi kendine basıyor ve delleniyor? Ayrıca binamızın asansöründe de aynı şey geçerli kendi kendine basmaya başlıyor. Verdiğim eksik detaylar olabilir bu yüzden merak ettiğiniz şeyleri sorarsanız cevaplıyacağım umarım bir çözüm bulunur. İnternette araştırdığımda çakmağın manyetosu ile statik elektrik ekrana verilerek çözebilenler olmuş bir diğer çözüm olarak ekrana çok hafif su spreyi sıkıp vantuzu ekrana yapıştırıp çekerek ekranın tersine basınç yaparak düzeltenler olmuş acilen önerilerinizi bekliyorum.
Bu aldığım bir ekran görüntüsü ekranın en üst en soluna basıyor devamlı. (dokunmaları göster özelliğini açarak ekranın neresine bastığını göstermek istedim)

Screenshot_2023-11-13-14-24-24-521_com.google.android.youtube.jpg

Son düzenleme:
Selam hocam, telefonumun ekranını yaklaşık 2-3 ay önce değiştirmek zorunda kaldım. Orijinal olmayan ancak orijinale yakın bir ekran takılı şu anda.
Bir süredir hiçbir sorun yoktu ilk taktığımdan beri bir sorunla karşılaşmıyordum ancak. Son bu 2-3 hafta içerisinde problem yaşamaya başladım
Yan sanayi ekranlar kalitesiz ise bir süre sonra kendi kendine basma veya basmama gibi sorunlar çıkarıyor. Çözümü düzgün ekran ile değiştirmek.

İyi hoş dediniz evet ancak bu detayı özellikle vurguluyorum. Normal bir zamanda hiçbir sorunu yok o kütüphaneye oturunca ya da asansöre binince ekranda bu şekilde kendi kendine basma sorunu yaşıyorum.

Benim ekran orjinal olmasına rağmen kendi kendine tıklıyordu. Xiaomi S2. Hala köşede duruyor açıyorum kendi kendine takılıyor ana menüde.

Yoğun elektromanyetik alanlar buna neden olabilir, kütüphanenin interneti veya asansörün elektronik sistemleri bu tür alanlar yaratabilir. Telefonunuz bu alanlarla etkileşime girdiğinde tuş basmaları gerçekleşebilir.

Evet ben de bu şekilde düşünüyorum. Bir not daha düşmek gerekirse kütüphane karşısında polis evleri var bu yüzden yakın bir yerde jammer (sinyal kesici) var. Sorun tamamen ekrandan olsaydı sanırsam olduğum yerle bir ilgisi olmazdı. Ekran kapalı iken çakmak manyetosu ile ekrana küçük elektrikler verilince bu sorunu çözebilenler olmuş denenmeli mi? Daha büyük bir soruna yol açar mı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı