Ekran siyah ekran veriyor ve sadece BIOS'a giriyor

Unstated

Decapat
Yer
Wangdue Phodrang, Bhutan
Ekran kartı
Asus RTX 4060 Ti Dual
Anakart
Asus B760-M A
İşlemci
İntel Core İ7 14700KF
Selamlar, bilgisayar sabah açtığımda böyle bir durumla karşılaştım. Normalde BIOS'a girilmiyordu, BIOS pilini söktüm ve biraz bekledim, ardından BIOS'a girilmeye başladı. Resimleri aşağıda verdim ve BIOS'tan çıkınca sadece siyah ekran ve ekranın ortasında yükleniyor işareti var yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• 06c24977-0d61-49a3-92c0-82457bb306af.jpg
    06c24977-0d61-49a3-92c0-82457bb306af.jpg
    147,8 KB · Görüntüleme: 37
  • 9549344b-6c63-48e1-b399-aa0cdce0bbd7.jpg
    9549344b-6c63-48e1-b399-aa0cdce0bbd7.jpg
    99,1 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleyen: Moderatör:
Biosa girin f5 yapın kaydedin sonra olmazsa hdmi kablonuz mevcutsa monitörü anakartta hdmi slotu var oraya takıp görüntü alın, driver silmeyi biliyorsanız ddu ile güvenli modda driver silin. Biosta f5 yapınca fabrika ayarlarına döner, sorunu çözersiniz tekrar ayar yaparsınız.

BIOS'a girin F5 yapın kaydedin sonra olmazsa HDMI kablonuz mevcutsa monitörü anakartta HDMI slotu var oraya takıp görüntü alın, driver silmeyi biliyorsanız DDU ile güvenli modda driver silin. BIOS'ta F5 yapınca fabrika ayarlarına döner, sorunu çözersiniz tekrar ayar yaparsınız.

Deneyip haber vereceğim.

Biosa girin f5 yapın kaydedin sonra olmazsa hdmi kablonuz mevcutsa monitörü anakartta hdmi slotu var oraya takıp görüntü alın, driver silmeyi biliyorsanız ddu ile güvenli modda driver silin. Biosta f5 yapınca fabrika ayarlarına döner, sorunu çözersiniz tekrar ayar yaparsınız.
F10 bütün anakartlarda universal kaydetme tuşudur. Sanırım karıştırdınız.

VMD hatası veriyor. Yani disk'in raidmiş sanırım. Ve tekrar raid düzeninin nasıl olacağını anakarttan ayarlaman gerekiyor. Ben hiç raid kullanmadığımdan bunun nasıl yapılabileceği konusunda bir bilgi veremem. İnternetten Asus anakartlarda Raid nasıl ayarlanır şeklinde aratabilirsin.

Bazı forumlarda bu sorunun RAM ile alakalı olabileceği yazılmış. Biosdan ram ayarlarını değiştirin XMP mi ne onu kapatın ya da RAMleri -birden fazlaysa- tek tek takıp deneyin.

Son düzenleme:
F10 bütün anakartlarda universal kaydetme tuşudur. Sanırım karıştırdınız.

VMD hatası veriyor. Yani disk'in raidmiş sanırım. Ve tekrar raid düzeninin nasıl olacağını anakarttan ayarlaman gerekiyor. Ben hiç raid kullanmadığımdan bunun nasıl yapılabileceği konusunda bir bilgi veremem.
Arkadaşın attığı görüntüye bakarsanız f5 default yazıyor ona göre yazdım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı