Ekran süresi nasıl azaltılır?

Bayram Tempest

Moderasyon Ekibi Sorumlusu
Süpervizör
Makaleler
39
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 R7-7840HS RTX 3050 6 GB VRAM 16 GB DDR5 RAM
Telefon başında geçirdiğim süreyi azaltmak istiyorum. Ne yapmalıyım?

Konu içerisine sadece telefon dahil çünkü işim sebebiyle bilgisayar başından gün içinde kalkmam pek mümkün değil ancak bilgisayar başında olmadığımda veya bilgisayar başındayken bile telefon bir şekilde yanımda reels videoları izlemek amacıyla açık oluyor. Instagram'da günlük geçirdiğim süre yaklaşık 8-9 saat. Gün içinde bir yerden bir yere giderken yanımda arkadaşım olsa bile sürekli olarak telefona bakıyorum. Elbet o zamanlar mesajlara bakma amaçlı oluyor ama yine de sosyal medyada vakit geçirmek yerine okumaya ve yazmaya odaklanabilmek istiyorum. Instagram ve genel olarak telefon kullanımından uzaklaşabilmem için önerileriniz neler?

Hobi edinmelisin telefondan uzak tutar spora falan yazılabilirsin.
Hocam aslında istediğim şey yazmaya odaklanmak ama telefon dikkatimi dağıtıyor. Farklı bir hobidense asıl ilgi alanıma ve işime odaklanabilirsem daha güzel olur. Elbet boş vaktim kalırsa spora vakit ayırmak da güzel olur ama önceliğim yazmaya vakit ayırmak. Telefon yüzünden yapamıyorum.

Yanında taşıyabileceğin eline bir hobi edin örnek olarak bulmaca geldi aklıma, kitap okuma işi tamamen hikaye telefon varken kitap açmak istemezseniz ama bir şey ile uğraşmak telefonu unutturabilir.

Hocam aslında istediğim şey yazmaya odaklanmak ama telefon dikkatimi dağıtıyor. Farklı bir hobidense asıl ilgi alanıma ve işime odaklanabilirsem daha güzel olur. Elbet boş vaktim kalırsa spora vakit ayırmak da güzel olur ama önceliğim yazmaya vakit ayırmak. Telefon yüzünden yapamıyorum.

Dediğinizi anladım zamanında yaşıyordum bağımlılık oluyor kurtulmanın tek yolu sosyal medyayı bırakmak diyebilirim eğer işlerinizi oradan yürütmüyor iseniz en iyi yolu bu odak vermelisiniz.

Dediğinizi anladım zamanında yaşıyordum bağımlılık oluyor kurtulmanın tek yolu sosyal medyayı bırakmak diyebilirim eğer işlerinizi oradan yürütmüyor iseniz en iyi yolu bu odak vermelisiniz.

Sevdiğiniz bir şey yaparsanız zaten telefonu bırakırsınız çok önceden günlük ekran sürem 7 8 saati bulurken şu an 2 3 saat.

Technopat Sosyal dışında kullanmaya devam etmem gereken bir sosyal medya, forum bulunmuyor. Yine de Whatsapp, Telegram gibi uygulamalardansa Instagram kullanıyorum genel olarak mesajlaşmak için. Silersem arkadaşlarımla da uzaklaşırız gibi hissediyorum. Evet, telefon numaraları var ama Whatsapp'tan falan pek görüşmeyiz.

Yanında taşıyabileceğin eline bir hobi edin örnek olarak bulmaca geldi aklıma, kitap okuma işi tamamen hikaye telefon varken kitap açmak istemezseniz ama bir şey ile uğraşmak telefonu unutturabilir.
Yakın zamanda Kobo alabilirsem muhtemelen o sorunu çözerim diye düşünüyorum. Sizce?

Technopat Sosyal dışında kullanmaya devam etmem gereken bir sosyal medya, forum bulunmuyor. Yine de WhatsApp, Telegram gibi uygulamalardansa Instagram kullanıyorum genel olarak mesajlaşmak için. Silersem arkadaşlarımla da uzaklaşırız gibi hissediyorum. Evet, telefon numaraları var ama WhatsApp'tan falan pek görüşmeyiz.

Yakın zamanda kobo alabilirsem muhtemelen o sorunu çözerim diye düşünüyorum. Sizce?

Eğer sanal arkadaşınız yoksa silebilirsiniz mesajlaşmak için WhatsApp yeterli.

Buraya birçok şey yazılır belki de ama yine de telefona bakarsınız bir şeyler ile sevdiğiniz şeyler ile uğraşmanız gerekiyor.

Bunu yapmak onların da alışkanlıklarını değiştirmek olacak. Umarım mesajlara erken bakarlar Whatsapp'ta.

Anlıyorum ancak bu şekilde kurtulabilirsiniz. Sizin yaşadığını anlıyorum benim arkadaşım yok ondan herhangi bir şey yaşamadım ama bu yol mantıklı.
Birazdan Instagram ve TikTok'u sileceğim. Reddit'i silmek istemiyorum ama kararsızım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı