Ekran temizliği

• Konuyu başlatan pusat57
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 986
P

pusat57

Ziyaretçi
Arkadaşlar ASUS VS248H 24 inç monitörüm var. Ben VATAN PC'den monitörü temizlemek için su gibi bir şey aldım. Yanında bez filanda verdiler. Şimdi bunun özelliği ekrana sürdüğümüz zaman ekran uçup gidiyormuş. Yani ekran suyu içine çekmiyor. Ama bana hiç öyle gelmiyor. Ekranı sildiğim zaman suyu içine çekiyor.

Ekran suyu içine çeker mi? Çekmemeli, çekmez. Bez verdilerse mikrofiber bezdir. Bezi az ıslatıp (Bildiğimiz su ile) silsek olmaz mı? Olur.

Bilmiyorum. Fotorafını biraz sonra atarım.

Resim buyrun. Özel ekran temizle suyu. Suyu beze sıkıp ekrana hafifçe sürün dediler. Su ekrandan uçuyormuş ama bana öyle gelmedi.
qqBnoV.jpg

Ekranı sildiğimiz zaman ekran ıslaklığı ekran üstünde belirli yerlerde kayıp oluyor. SOnra yavaş yavaş yok oluyor. Normal ıslak mendil ile eski monitörümü temizliyordum hep onda da böyle oluyordu. Özel su aldık bu da aynı.

Hiçbir monitör ekranı içine su çekmez. En dandiği bile. Çünkü ekranın olduğu kısım plastik türevi olduğundan, içine su çekseydi dünyada nelerin değişeceğini bir düşünün. Mesela şemsiyeler bir işe yaramazdı, plastik bardaklardan su içemezdiniz. Sonuç olarak spreyin içinde alkol bulunduğundan hızlıca buharlaşmıştır, böylece içine çekiyormuş gibi bir görüntü oluşmuştur. Temizlerken aralıklara kaçırmadığınız müddetçe bir sorun olmaz.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı