Ekran üç saniyeliğine siyah oluyor ve düzeliyor

Zesta

Megapat
Daha fazla  
Oyun esnasında ya da oyun dışında (hep olmuyor ara ara oluyor) yaklaşık 3 saniyelik bir siyah ekran geliyor ve ekran tekrar geliyor. Güç seçeneklerinden uyku modlarını kapattım, bunu yapmadan önce çok daha sık oluyordu bu sorun şu an daha az. Sürücülerim güncel, monitörüm 144Hz DP port ile bağladım neden kaynaklı olablilir? Sistemimi yazıyorum. Monitörüm ASUS TUF Gaming serisi.

Ekran kartı:
MSI GeForce RTX 3090 Suprim X 24 GB GDDR6X 384bit NVIDIA ekran kartı.
İşlemci:
Intel Core i7 11700 KF socket 1200 11. nesil 3.60GHz 16MB önbellek 14nm işlemci.
Anakart:
MSI Z590 Plus Intel Z590 soket 1200 DDR4 5333MHz (OC) M.2 anakart.
RAM:
G.Skill 16 GB Ripjaws V siyah DDR4 3200 MHz CL16 1.35v tek modül RAM ( 2 adet takılı)
Kasa Power:
Cooler Master Masterbox MWE V2 850W 80 Plus Gold 2xeps 12mm fanlı güç kaynağı.
İşlemci soğutucu:
Cooler Master Masterliquid ML360R adreslenebilir RGB fanlı sıvı soğutma kiti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörü başka bir kablo ile bağlamayı dener misiniz? Büyük ihtimalle DP kablosu arızalanmıştır aynısını yaşamıştım.

Aslında kabloyu yeni almıştım, ekran kartının farklı bir portuna taktım. Sorun porttan kaynaklı olabilir mi ? Eğer problem devam ederse yeni bir kablo alayım. Peki olmazsa farklı ne deneyebilirim ?

ekran kartı güncel ve farklı bir porta taktım ancak sorun hala devam ediyor

Son düzenleme:

Ben hala kablodan olduğunu düşünüyorum hocam. Benim de 2 kere başıma geldi kabloda deforme vs yoktu yeni kabloydu ama bozuluyor garip bir şekilde. Prizde fazlalık varsa onları çıkarmayı deneyebilirsin sadece monitör ve güç kaynağı takılı olsun öyle dene. Kıyı da köşede HDMI kablosu falan varsa onunla dene olmazsa. Sorunun DP kablosunda olduğunu teyit etmek için.

Saçma gelecek ama monitörü 60 Hz alıp dener misin?

Saçma gelecek ama monitörü 60 Hz alıp dener misin?
60hz kullanım için çok kötü ya çok ağırlaşıyor görüntü. Bu şekilde kullanmamda sakınca yok sadece saat başı 2-3 kere oluyor bu durum en fazla

Hocam dediğiniz gibi farklı bir kablo alıcam ama ekran kartının 2 portunda problem var, biris de hdm calısmıyor malesef. 2 çalışan port da dp portları. Ama soruın inşallah kablodandır değilse ne yapıcam bilmiyorum

Bir yerde Gsync özelliğinin buna sebep olabileceğini belirtmişler, bu açıktı bunu kapattım. Ancak cs2 gibi oyunlarda çok büyük bir performans kaybı yaşatır mı acaba ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…