Ekran yenileme hızı FPS'yi etkiler mi?

Katılım
8 Ocak 2021
Mesajlar
660
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
60 Hz ekran yenileme hızım var ben CS:GO oynuyorum FPS o zaman 60 kalması mı iyi olur yani ben önceden FPS sınırını kaldırıyordum 200'e kdar çıkıyordu yani benim 200 FPS yapmam oyuna bir etki etmez mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir etkisi olmaz sadece bilgisayarınız o kadar FPS'i almaya çalışır daha çok işlem yapar 60Hz'iniz varsa fps maxı 80 90 gibi tutun bence CS:GO da fps max bazen sıkıntı yaratabiliyor.
 
60’ın üstünde FPS alırsanız, “screen tearing” denilen sorunla karşılaşabilirsiniz oyun sırasında, bu sorunu yaşamıyorsanız da 60 ile 200 arası olumlu bir fark olmaz. Bir de galiba ekran kartını gereksiz yere fazla çalıştırmış oluyorsunuz. O yüzden üst sınır getirmekte fayda var.
 
Çok teşekkürler o zaman ben CS:GO oynarken her zaman 60 fps oynayacağım.
CS:GO'da önerilen aslında FPS'in sınırlandırılmamasıdır. Çünkü mesela siz 200 FPS alıyorsanız 60 FPS'te Input Lag olur ama 200 FPS'de daha az olur. Yani tepkime süreniz azalır. Bu yüzden ben önermiyorum.
 
CS GO'da ne kadar yüksek fps alırsan oyun o kadar akıcı hale geliyor. Mesela ben 200FPS ile 100FPS farkını ayırt edebiliyorum. CS GO diğer oyunlar gibi değil yani.
 
4 tane mesaj var. Bir kişi bile FPS'yi 200 yap input lag azalır dememiş.
 
Normalde FPS değerinin monitörün ekran yenileme hızında olması yeterlidir. Ama CS:GO'da 60 ile 200 arasında büyük bir fark olduğunu gördüm. Yine de FPS sabitlenmediğinden dolayı bilgisayar bileşenleri daha sıcak ve daha hızlı çalışacaklardır. Yani daha çok yorulacak.
 

Geri
Yukarı